23948sdkhjf

Rastepladsforsøget er startet

IT-system skal øge antallet af pladser til lastbiler på rastepladsen Uastrup Øst ved Haderslev.
Transportminister Henrik Dam Kristensen åbnede mandag den 9. januar et forsøg med nyt parkeringssystem på rastepladsen Ustrup Øst på motorvejen ved Haderslev.

Det nye system – Intelligent Truck Parking – har til formål at skabe plads til flere lastbiler på rastepladsen. Systemet kan være med til at løse en af de store udfordringer for lastbilbranchen, nemlig manglen på tilstrækkelige p-pladser på rastepladserne langs motorvejene. På rastepladsen ved Ustrup øges kapaciteten med op til 50 procent.

Samtidig øges trygheden for chaufførerne, fordi forsøget med kolonneparkeringen i forhold til det ønskede afgangstidspunkt betyder, at lastbilerne holder tættere sammen. Og det gør det mere trygt for de chauffører, der holder på pladsen om natten.

Systemet er koblet på elektroniske tavler, der står ude på motorvejen og fortæller, om der er ledige pladser. På den måde undgår chaufførerne at køre forgæves, hvilket ellers er et stort problem for dem. Systemet evalueres i 2013.

DTL - Vigtigt med mere plads

DTLs adm. direktør, Erik Østergaard, var med, da transportministeren indviede rastepladsen.

- Det er et godt initiativ. Vi glæder os til at følge resultaterne i den kommende tid, siger Erik Østergaard.

- Det er vigtigt, at chaufførerne kan finde plads til at holde deres lovpligtige hvil. Det er et stort problem for branchen, at der mangler p-pladser på rastepladserne langs motorvejene.

Systemet på Ustrup Øst evalueres i 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.064