23948sdkhjf

Skoleelever får respekt for fart på Selandia CEU

Omkring 600 skoleelever fra Slagelse og Sorø Kommuner har været på cykelkursus på Transport og Logistik på Selandia CEU. Ikke for at lære at cykle, men for at få respekt for trafikken.
Skoleelever fra femte klassetrin i både Slagelse og Sorø Kommuner har været under kyndig behandling på erhvervsskolen Selandias transport og logistikafdeling.

Eleverne kommer til Selandia på såkaldte cykelkurser; men det er Ikke for at lære at cykle. De er kommet for at lære om trafiksikkerhed af garvede faglærere, der til daglig underviser elever i en lidt anderledes aldersklasse.

Femteklasserne har både kørt i lastbil, cyklet på sæbe og afprøvet en sikkerhedsselesimulator.

- De præventive kurser er gode, fordi de giver eleverne en god fornemmelse for, hvor lidt en lastbilchauffør egentlig kan se, siger Torben Christensen, der er politiassistent hos Sydsjællands og Lolland-Falsters politi.

- Et begreb som blind vinkel kan let blive abstrakt for skolebørn; men når de ser en kegle blive mast under lastbilens dæk, så får de et andet syn på det. At sidde i førerhuset på en lastbil og prøve på egen krop, hvor lidt man egentlig kan se, giver en meget bedre forståelse.

Det er femte år i træk, at Selandia holder disse kurser for Slagelses femte klasser.

- Det var Rådet for Sikker Trafik, der fik ideen fortæller Michael Ørum henriksen, der er uddannelseschef på Selandia.

- Kommunerne betaler kurserne, mens vi på skolerne betaler for elevernes transport til og fra Selandia. Så det er et godt samarbejde mellem parterne.

- Vi har nogle unikke faciliteter her på skolen, hvor eleverne rigtig kan få en fornemmelse for blinde

vinkler, fortsætter Michael Ørum Henriksen.

- De kan også prøve vores sikkerhedsselesimulator, der giver en forståelse for, hvorfor det er vigtigt med sikkerhedssele. Simulatoren kører kun fem kilometer i time, men det giver alligevel et ryk i eleverne, så de får respekt for fart.

Et typisk cykelkursus varer fra kl. 9.00-11.00. Klassen kommer, og eleverne har teori i et klasselokale i en halv time. Derefter slippes de fri udenfor, hvor de skal køre i lastbil, prøve sikkerhedsselesimulatoren og cykle på sæbe og grus. Selandia i Slagelse er et af Danmarks største erhvervsskolecentre. Mere end 430 ansatte sørger for,

at over 15.000 elever og kursister hvert år tager en uddannelse på Selandia.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219