23948sdkhjf

Forlig om ny overenskomst med 3F Transport

3F’s Transportgruppe og DI har torsdag indgået aftale om en ny to-årig overenskomst på transportområdet frem til 1. marts 2014.
Parterne er blevet enige om en fornyelse af Lager- og Transportoverenskomsten – i daglig tale kaldet Fællesoverenskomsten.

Normallønnen hæves ned 1,60 kroner i år og 1,80 kroner til næste år. Genetillægget reguleres med 1,4 procent både i år og i dag.

Se hovedelementerne i aftalen på DI's hjemmeside eller ved at følge dette link:

http://di.dk/SiteCollectionDocuments/Pre...

Flere forhandlinger

Med afsæt i dette forlig fortsætter forhandlingerne mellem 3F Transport og DI om de øvrige overenskomster på transportområdet, som samlet omfatter ca. 30.000 medarbejdere på DI’s medlemsvirksomheder.

- Jeg er godt tilfreds med, at vi efter nogle dages tænkepause nu er blevet enige om en ny to-årig overenskomst. Vi har haft det klare sigte, at den ny aftale skal hjælpe danske virksomheder til en bedre konkurrenceevne, siger adm. direktør Karsten Dybvad, DI.

Øge kvalifikationerne

- Vi har lavet en overenskomst, der peger fremad. Aftalen giver seniorer mulighed for at arbejde færre dage. Og vi har et stærkt fokus på at øge medarbejdernes kvalifikationer. Med det høje danske omkostningsniveau er det helt afgørende, at vi hele tiden bliver dygtigere gennem en større uddannelsesindsats, påpeger DI’s adm. direktør.

- Vi sender samtidig det klare signal til politikerne på Christiansborg, at vi tager vores del af ansvaret for mere uddannelser på os. Det sker i en forventning om, at politikerne lægger en klar, offensiv linje i uddannelsespolitikken, der understøtter de initiativer, som vi har aftalt i overenskomsterne, siger Karsten Dybvad.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062