23948sdkhjf

Karrosserifabrik udvikler automatisk rullepresenning

ECO TOP er den eneste af sin slags på markedet og den er udviklet af Spørring Karrosserifabrik
Så er det nu der igen kan søges om tilskud til forsøg med energieffektive transportløsninger.

Trafikstyrelsen har netop åbnet for 3. ansøgningsrunde. En pulje på 37 millioner gode kroner skal være med til at nedbringe CO2 udledningen i transportsektoren uden tab af mobilitet.

Spørring Karrosserifabrik er blandt 19 udvalgte, som tidligere har fået tilskud fra puljen. De har udviklet en automatisk rullepresenning som sparer både tid og penge for vognmanden.

- Vognmænd fortæller, at de sparer mellem 12 og 15 procent brændstof, når de kører med rullepresenning over tomt lad, fortæller indehaver af Spørring Karrosserifabrik, Jakob Jensen til Transportmagasinet.dk. Derudover er det også noget med at være effektiv, siger han. Man kan spare 6 – 8 minutter hver gang man læsser.

Eneste af sin art

- Den automatiske rullepresenning bærer navnet ECO TOP og er den eneste af sin art på markedet.

Den er fastgjort på højre side af bilen, en arm svinger et rør over til venstre side og så bliver presenningen lagt hen over læsset. Har man top på, så giver presenningen sig i den ene side og begynder læsset at synke, så strammer presenningen til.

Den er især beregnet til vognænd, der kører BULK-gods, fortæller Jakob Jensen til Transportmagasinet.dk. Alt hvad der kan tippes. Sand, jord, grus, flis og korn. Vi har rigtig mange, der kører foderstoffer og gødning. De kører mange læs på en dag og det må ikke blive vådt. Så det skal være noget, der lukker hurtigt og nemt og er tæt for vand.

Skal videreudvikles

Spørring Karrosserifabrik har i dag knap 100 automatiske rullepresenninger ude at køre.

Alene i år er der kommet ordrer på ca. 40 ECO TOPs, fortæller Jakob Jensen, så de sidste to år er det gået rigtig stærkt, siger han.

Med økonomisk støtte fra Trafikstyrelsen arbejder fabrikken lige nu på at videreudvikle den automatiske rullepresenning og gøre ECO TOP endnu mere kendt og udbredt end hidtil
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094