23948sdkhjf

Slut med modulvogntog i Slesvig-Holsten

Den nye lokalregering i Slesvig-Holsten har besluttet at trække den nordtyske delstat ud af det landsdækkende tyske forsøg med modulvogntog.
Det betyder, at danske modul-vogntog ikke kan få adgang til Tyskland, selv om der er positive erfaringer i Danmark med de 25 meter lange lastvognstog.

Slesvig-Holsten var ellers fra starten meget positiv og var blandt de delstater, der havde meldt flest veje på positivlisten.

ITD dybt skuffet

- Det er et skuffende og helt uforståeligt træk fra den nordtyske lokalregering, siger ITDs chefkonsulent Jørn-Henrik Carstens.

- Det danske forsøg har tydeligt dokumenteret, at modulvogntogene sparer diesel og effektiviserer transporterne, uden at det går ud over sikkerheden. Det er meget beklageligt, at vi ikke kan komme i gang med at høste potentialerne i international sammenhæng.

25 vognmænd interesserede

Omkring 25 af ITD’s medlemsvirksomheder har vist interesse for at deltage i det tyske modulvogntogsforsøg. Jørn-Henrik Carstens forventer, at de nu helt trækker følehornene til sig.

- Det er frustrerende, siger han.

- Der kan ikke være andre forklaringer, end at der er gået følelser i den hos lokal-regeringen. For de saglige argumenter er simpelthen umulige at føje på.

- At nordtyskerne ikke engang vil deltage i et tidsafgrænset forsøg som det igangværende kunne indikere, at de måske ligefrem er bange for, at evalueringen kunne forløbe positivt, og at modstandernes argumenter dermed ville blive endnu tyndere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094