23948sdkhjf

Blodige uroligheder hærger Nigeria

Ildspåsættelser, tåregas, skud og demonstrationer præger generalstrejke i Nigeria, hvor flere byer er lammede.
Mindst seks personer har mistet livet, og flere end 10.000 er tvunget fra deres hjem under omfattende uroligheder i Nigeria, der har lammet adskillige større byer.

Uroen kommer i forbindelse med en generalstrejke, som det vestafrikanske lands fagforeninger har sat i gang i protest mod en dramatisk forhøjelse af olie- og benzinpriser, som regeringen har gennemført for at rette op på de offentlige budgetter.

Værst går det til i landets finansielle centrum Lagos. Bander opretter brændende vejspærringer, politi sender tåregas mod demonstranter, fattige stjæler fra butikker og unge smider sten mod politi og forbipasserende biler.

Demonstranter går gennem byens centrum akkompagneret af beatmusik og råbende slagord mod præsident Goodluck Jonathan. Ved flere lejligheder har politi og sikkerhedssoldater støttet demonstranterne med klapsalver og tilråb.

Generalstrejken begyndte mandag med krav om, at regeringen straks aflyser prisstigninger på brændstof. Det er der dog ingen tegn på tirsdag, hvor præsidenten igen understreger, at prisstigningerne er nødvendige for at forbedre økonomien.

Strejken har lammet store dele af Lagos, hvor kun få butikker er åbne, og trafikken er næsten gået i stå, siger øjenvidner.

Mandag omkom seks personer under sammenstød mellem politi og demonstranter i og omkring Lagos. Flere end 20 personer skal være såret, men tallene er ikke bekræftet.

Regeringens beslutning om at fjerne alle subsidier til benzinprisen har fået priserne til at stige til mere end det dobbelte.

Nigeria er Afrikas folkerigeste landet med 160 millioner indbyggere. Men trods store olieforekomster lever hovedparten af befolkningen for under 10 kroner om dagen.

/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08