23948sdkhjf

Fagforbund: Grådige pirater må besinde sig

Direktør i Søfartens Ledere opfordrer det somaliske samfund i Danmark til at påvirke pirat-klan i Somalia.
Det er trist, frustrerende og meget umenneskeligt.

Det siger direktør i Søfartens Ledere, Fritz Ganzhorn om de seks søfolk, herunder to danskere, som torsdag har siddet som gidsler hos somaliske pirater i et helt år. De blev kidnappet fra fragtskibet Leopard den 12. januar 2011.

- De har blot passet deres arbejde, og det er frustrerende, at de har siddet som gidsler i et helt år. De somaliske pirater må se at blive realistiske i deres krav, siger Fritz Ganzhorn, der repræsenterer kaptajner og styrmænd.

Ganzhorn henviser til, at piraterne har været uhørt grådige i deres krav om løsesum, og at det lille rederi Shipcraft ikke er en guldgrube.

I oktober krævede piraterne 80 millioner kroner for at sætte gidslerne, der er uden skib, fri. Søndag blev et helt skib med 18 besætningsmedlemmer frigivet for omkring 17 millioner kroner.

- Piraterne må besinde sig, så den sag kan blive løst, siger Fritz Ganzhorn.

Det er kendt blandt sikkerhedsrådgivere og rederier, at de somaliske kriminelle piratklaner har kontakter til klan-slægtninge i andre lande - herunder også Danmark, hvor der opholder sig godt 16.000 somaliere.

Det er før set, at oplysninger i pressen i Danmark med raketfart suser ned til de kriminelle.

- Det somaliske samfund herhjemme kunne for eksempel putte lidt menneskelighed ind i det her og fortælle piraterne, at det er en dybt ulykkelig sag med store menneskelige omkostninger.

- Og at det er et lille rederi, der ikke kan presses til det umulige, siger Fritz Ganzhorn.

Rederiet Shipcraft meldte ud i oktober, at gidsel-sagen vil tage livet af rederiet. Egenkapitalen er tabt, og der er udsigt til et underskud på 3,6 millioner, fremgik det af det seneste årsregnskab.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078