23948sdkhjf

Uroligheder koster 16 liv i Nigeria

Nigeria hærges af uroligheder efter strejker på grund af en dramatisk forhøjelse af olie- og benzinpriserne.
Etnisk og religiøs vold har kostet 16 liv efter en ny blodig dag i Nigeria.

Uroen kommer i forbindelse med en generalstrejke, som det vestafrikanske lands fagforeninger har sat i gang i protest mod en dramatisk forhøjelse af olie- og benzinpriser, som regeringen har gennemført for at rette op på de offentlige budgetter.

Nobelprismodtager og forfatter Wole Soyinka advarer om, at situationen kan udvikle sig til borgerkrig i Afrikas mest folkerige land.

Generalstrejken begyndte mandag med krav om, at regeringen straks aflyser prisstigninger på brændstof. Præsident Goodluck Jonathan har dog flere gange sagt, at prisstigningerne er nødvendige for at forbedre økonomien.

I det seneste angreb blev otte mennesker dræbt af bevæbnede mænd, der skød ind i en bar i byen Potiskum, hvorefter de forsvandt på motorcykel.

Ifølge myndighederne blev otte lig bragt til det lokale kapel - herunder fem politibetjente, en bartender, en kunde og en 10-årig pige.

Bevæbnede mænd skød og dræbte tre mennesker i et angreb på en kristen landsby i den nordlige del af landet.

I den sydlige del af landet angreb en menneskemængde en lokal moské i byen Benin, hvor tidligere sammenstød har kostet 11 mennesker livet.

Vidner fortæller, at der blev sat ild til en islamisk skole nær moskeen og en bus, der var parkeret ved skolen gik også op i flammer.

Den yderliggående islamiske sekt Boko Haram mistænkes for at stå bag drabene.

Regeringens beslutning om at fjerne alle subsidier til benzinprisen har fået priserne til at stige til mere end det dobbelte.

Nigeria er Afrikas folkerigeste land med 160 millioner indbyggere. Men trods store olieforekomster lever hovedparten af befolkningen for under 10 kroner om dagen.

/ritzau/AFP
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078