23948sdkhjf

Stop for misbrug af diesel-kort

Problemerne med stjålne benzin- og dieselkort bliver ved med at vokse. Derfor har Statoil indført et ekstra sikkerhedsniveau.
Det sker med en såkaldt chaufførløsning til Truck- og Routex Kort, som knytter kortet til chaufføren frem for køretøjet.

Løsningen erstatter det fælles kort, som typisk ligger i køretøjet, med individuelle kort til alle chauffører. Dermed fjernes den væsentligste årsag til de mange korttyverier, transportsektoren er udsat for: Efterladte kort – og ofte pinkoder – i bilerne som giver tyvene let adgang til at tanke gratis på vognmandens regning

Kort ligger fremme

- Det er en kendt sag, at kort og pinkoder ofte ligger fremme i køretøjerne, så de kan deles af de chauffører, der kører bilen.

- Derfor går tyvene systematisk efter transportvirksomheder, hvor køretøjerne ofte ikke er overvåget i weekenden. Ofte opdages og anmeldes korttyveriet først mandag, hvilket giver tyvene god tid til at tanke store mængder gratis brændstof, forklarer Per Brinch, kommunikationsdirektør i Statoil.

- Med et personligt kort til hver chauffør minimeres risikoen for korttyveri betragteligt. Det handler i høj grad om at sikre, at chaufførerne føler ejerskab overfor kortet og opbevarer det på sig, siger Per Brinch og fortæller, at Statoil har gjort en stor indsats for at skabe en brugervenlig løsning, som tager udgangspunkt i chaufførernes og vognmændenes behov.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063