23948sdkhjf

Samarbejde mod useriøse vognmænd

Rigspolitiet, SKAT og Trafikstyrelsen samarbejder om at få bugt med vognmandsvirksomheder, der ikke har orden i sagerne.
I 2011 er der som et forsøg gennemført vejkantskontroller, hvor de tre myndigheder - Rigspolitiet, SKAT og Trafikstyrelsen - på stedet har undersøgt, om vognmandsvirksomheden overholder gældende lovgivning.

Resultaterne har været så gode, at de tre myndigheder nu har indgået en samarbejdsaftale, der foreløbigt løber over de næste to år.

Samarbejdet begyndte administrativt, hvor formålet var at styrke kontrollen med vognmandserhvervet. Øget kontrol har længe været et ønske fra erhvervet, således at myndighederne får bugt med de brodne kar.

Samarbejdet mellem myndighederne er et skridt i den retning.

Tilsyn koordineres

Samarbejdet anvendes også administrativt, når der foreligger en konkret mistanke om brud på reglerne. Myndighederne udveksler herefter oplysninger om vognmandsvirksomheden, og samtidig sker der en koordinering af tilsynet med virksomheden.

Det betyder, at når der opstår en konkret mistanke om, at en virksomhed bryder reglerne, kontaktes myndigheden for det relevante område, så virksomheden kan blive kigget efter i sømmene.

Grove overtrædelser kan have store konsekvenser for en vognmandsvirksomhed. Det kan i yderste konsekvens betyde, at virksomhedens vognmandstilladelser bliver tilbagekaldt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062