23948sdkhjf

Bilimportører forventer vækst i lastbilsalget i 2012

Selvom lastbilsalget tog et kraftigt dyk i april, så forventer De Danske Bilimportører stadig en beskeden vækst i salget i 2012.
I april blev der indregistreret 274 nye lastbiler mod 350 samme måned sidste år. Salget faldt altså med 22 procent.

- Det lyder selvfølgelig voldsomt. Men i og med det er forholdsvis små tal, der opereres med på lastbilmarkedet, så bliver de procentuelle udsving også store, siger chefkonsulent Tejs Laustsen Jensen til transportmagasinet.dk

- Der er ingen tvivl om, at lastbilsalget har haft det svært gennem flere år efterhånden, siger han. Hvis vi ser på årets fire første måneder som helhed, kan vi se en mindre stigning. Det macher meget godt den forventning, vi har til året. Vi ser ikke nødvendigvis noget jubelår på lastbilsalget men en moderat vækst. Det er set i lyset af, at de her kriseår efterhånden har varet længe for lastbilsdelen. Der er behov for at udskifte dele af vognparken nogle steder og det kommer måske også til at gå en lille smule bedre med den generelle økonomi. Transportsektoren er jo meget afhængig af den generelle økonomi. Væksten har det stadig svært og er ikke imponerende hverken herhjemme eller på de nære eksportmarkeder, hvor der også kan være forretning for transportvirksomhederne. Dertil kommer, at vi har set en udflagning i visse dele af branchen og det spiller også ind på antallet af registreringer på danske plader i hvert fald.

Forsinkelser i tallene

Med til historien hører også, at i modsætning til person- og varebiler så er lastbilsalget typisk forsinket i forhold til registreringer med op til et halvt år fordi lastbiler bygges mere på bestilling end andre biler, fortæller Tejst Laustsen Jesen.

- Krisen var længere om at afspejle sig i tallene og bedringen er også længere om at slå ind. Men selv når vi tager højde for det, så har lastbilerne haft det svært, siger han til transportmagasinet.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063