23948sdkhjf

Skolebus og lastbil støder sammen

En lettisk lastbil og en skolebus fyldt med børn er stødt sammen i et kryds i Taastrup uden for København.
En skolebus fyldt med skolebørn fra Charlotteskolen i Hedehusene stødte tirsdag morgen sammen med en lastbil i et kryds i Høje Taastrup uden for København, oplyser Københavns Vestegns Politi.

Ingen af de 63 børn, der var i bussen, er kommet noget alvorligt til, fortæller Charlotteskolens skoleleder, John Severin, til DR København.

De kunne selv sammen med deres lærere gå over i en anden bus og blev kørt til tjek på henholdsvis Herlev og Hvidovre Hospital, hvor lærere og en repræsentant fra skolens ledelse var der sammen med dem.

- Jeg er rigtig lykkelig for, at ingen børn eller lærere er kommet til skade, siger John Severin.

Lastbilens lettiske chauffør er kørt på Rigshospitalets TraumeCenter og skolebuschaufføren til skadestuen på Bispebjerg. Ingen af dem er kommet alvorligt til skade.

- Vi har fået af vide, at de begge havde grønt i deres færdselsretninger. Buschaufføren bremser ned fra 80 kilometer i timen, da han nærmer sig krydset.

- Da han kommer ind i krydset, begynder den lettiske lastbil til stor forundring for buschaufføren at køre ud og rammer altså ind i bussen, fortæller Københavns Politi til TV2 News.

- Det er et held, at der ikke er nogen, der er kommet alvorligt til skade. Bussen kunne være væltet med alle børnene i, og det kunne være gået helt galt, fortæller Københavns Politi videre.

Charlotteskolen gik efter ulykken i gang med orientere alle de pågældende elevers forældre per telefon, og sørgede for, at en psykolog stod klar til at tale oplevelsen igennem med de to tredjeklasser og deres lærere, da de kom tilbage på skolen.

- Der vil være krisehjælp på skolen. Det er vigtigt at få snakket om den her oplevelse, så den ikke sætter sig, siger John Severin til DR København.

Ulykken skete tirsdag morgen klokken 9.55 i krydset Hven Boulevard og Sydvej i Høje Taastrup.

Politiet undersøger nu de nærmere omstændigheder omkring ulykken.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109