23948sdkhjf

Limfjordstunnel ramt af problemer

Som mange trafikanter har bemærket, har trafikledelsessystemet i og omkring Limfjordstunnellen haft en hård Kr. Himmelfartsferie. Systemet har været plaget af en række på hinanden følgende fejl i både hard- og software.
Fejlene har betydet, at der i de seneste dage har været en hastighedsbegrænsning på 50 km/t gennem tunnelen - og denne hastighedsbegrænsning er stadig i kraft.

Arbejdet med fejlsøgning, udbedring og test af systemet har siden onsdag eftermiddag pågået i døgndrift. Situationen er dog blevet vanskeliggjort af, at det i perioden har været nødvendigt at overlede trafikken mellem de to tunnelrør grundet nødvendigt vedligeholdelsesarbejde i tunnellen.

- Der er naturligvis tale om en meget beklagelig situation, og vi kan forsikre, at der gøres alt, hvad der er muligt for at få normaliseret driften hurtigst muligt, udtaler vej- og trafikchef i Vejdirektoratet Charlotte Vithen.

Prioriterer sikkerheden

- "Vi er dog nødt til at prioritere sikkerheden for trafikanterne og folk, der arbejder i tunnellen. Derfor har vi valgt at indføre en hastighedsbegrænsning på 50 km/t, indtil alle fejl er lokaliseret og rettet, og systemet er gennemtestet.

- Skulle der opstå en ulykke eller andre hændelser, der gør det nødvendigt at lukke det ene tunnelrør, er det nødvendigt at trafikken bevæger sig relativt langsomt for at undgå efterfølgende ulykker i forbindelse med overledningen mellem tunnelrørene.

- Så længe vi ikke er 100 procent sikre på, at systemet er fuldt funktionsdygtigt, er det eneste forsvarlige derfor at opretholde en nedsat hastighedsbegrænsning ved tunnelen. Såfremt vi valgte at slukke for anlægget, ville vi reelt tillade en hastighedsbegrænsning på 130 km/t, uden mulighed for at nedsætte denne i tilfælde af at tunnelen evt. skulle lukkes."

Vejdirektoratet beklager naturligvis de gener problemerne med trafikledelsessystemet har påført trafikanterne, men prioriterer sikkerheden højest, og henstiller derfor til at alle trafikanter respekterer skiltningen i og omkring Limfjordstunnellen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141