23948sdkhjf

Julehilsen 3 - Gør hvad direktøren siger

Egon Sørensen: - Der er for mange letvægtere i vognmandsorganisationernes bestyrelser.
Af Poul Rudolf

Den vestjyske vognmandskæmpe Egon Sørensen har altid stået fast ved det, som han synes, er det rigtige for vognmandsbranchen. Det har ikke været omkostningsfrit, men det er ikke sådan at slå formanden for Thy Vognmandsforening ud af kurs. Han har stadigt sine meninger, og de er nøje gennemtænkte.

Hans kongstanke om at samle den danske transportbranche i én organisation har han ikke opgivet. Medfødt snusfornuft og et årelangt kendskab til den stadigt uenige branche siger ham dog, at der vil gå et stykke tid, før den gamle drøm kan opfyldes.

- Endnu er tiden ikke moden til en organisatorisk samling af vognmændene, siger han.

- Der er stadigt for mange folkevalgte, som klæber sig til taburetter. De fleste er desværre politiske letvægtere, som kun gør det, de får besked på af den administrerende direktør. Da direktørerne åbenbart slås om dagsordenen, kommer der så mange forskellige udmeldinger om, hvad der er bedst for transporterhvervet, siger Egon Sørensen.

Han mener, at der skal gå mindst fem år, før det kan blive realistisk at tale om en større organisatorisk vognmandsfusion.

- Først skal vi igennem det meget nødvendige generationsskifte. Når vognmændene stemmer på generalforsamlingen, satser de lokalt. Ikke efter hvad der er til gavn for transportbranchen. Derfor har vi i de senere år set svage bestyrelser, der ikke evner at matche den langt mere fagligt vidende direktør, som de selv har ansat. I en vognmandsvirksomhed er det trods alt stadigt vognmanden, der bestemmer over chaufføren og virksomhedens trivsel, siger Egon Sørensen.

Stærk og svag formand

For Thy-formanden er specielt formandens indflydelse og magt i forhold til direktøren af afgørende betydning.

- I Mogens Therkelsen har ITD en stærk formand, som har bebudet sin afgang på generalforsamlingen i foråret. Det bliver spændende at se, om hans efterfølger er lige så magtfuld og har samme bestemmende egenskaber. Ellers ser det ikke godt ud for mine venner i Padborg.

- DTL har i Jørgen Egeskov en svag formand. Han er ikke nok fremme i pressen med udtalelser om DTLs mening.

- Medlemmerne vil gerne høre en politikers mening. Det vil gøre både ham og TDL stærkere.

- Da han efter lang tid i bestyrelsen endeligt kom til fadet, efterfulgte han nogle markante formænd, som ingen løb og hjørnet med.

- Jeg ser ikke noget galt i hans personlige ambitioner. Kun kan jeg konstatere, at DTL siden formandsskiftet reelt styres af den administrerende direktør. Inderst inde tror jeg dog, at formanden egentlig er ganske godt tilfreds med det, slutter Egon Sørensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093