23948sdkhjf

Julehilsen 1 - Fremtiden er ikke for tøsedrenge

Michael Svane: De store transportfirmaer kører de små vognmænd af banen.
For direktør i DI Transport Michael Svane er det afgørende, at det danske transportbranche er gearet til det, som han kalder den virkelige verden.

De barske realiteter i branchen har han selv måttet forholde sig til i de mange år, han har beskæftiget sig med transport og på chefplan været aktiv i flere af branchens organisationer. Han kender det politiske spil og har udviklet en god sans for overblik og timing. Ikke kun i forhold til transportens, men bestemt også i forhold til egne muligheder.

Det er ikke nogen tilfældighed, at han er endt hos "de store" i Dansk Industri. Her beskæftiger han sig hovedsagelig med sin yndlingsbeskæftigelse som politisk lobbyist. Han varetager medlemsinteresser for tog, havne og luftfart samt for den del af landevejtransporten, der er præget af de større transportvirksomheder.

- Transportkunderne betaler ikke længere for rutine og tradition, siger han.

- De har markante krav til miljø, logistik og ikke mindst til transportprisen. Det drejer sig ganske enkelt om at kunne producere en kørselskilometer billigere end de mange udenlandske transportfirmaer, som står på spring.

Efter Michael Svanes opfattelse vil det igangværende udskilningsløb i det danske transporterhverv bliver endnu mere markant.

- De store transportvirksomheder får stadig flere kørselsopgaver. De små og mellemstore virksomheder har allerede nu svært ved at konkurrere på de nye vilkår, som bestemt ikke bliver lettere i de kommende år. Det kræver ikke de store evner som spåmand at forudse, hvem der i fremtiden skal køre på de danske landeveje, slutter han.

NY JULEHILSEN I MORGEN
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.084