23948sdkhjf

DB Schenker Rail: Jernbanen er mest miljørigtig

Set i et overordnet perspektiv er jernbanen ubetinget den mest miljørigtige og samfundsøkonomisk bedste løsning på at transportere større godsmængder på tværs af Danmark, siger DB Schenker Rail-direktør Stig Kyster-Hansen.
- Det vil være uforsvarligt at holde en urentabel færgerute kunstigt i live. Særligt hvis det skal ske med skatteydernes penge.

- Færgeruten har i forvejen alt for længe været årsag til konkurrenceforvridning i forhold til jernbanen blandt andet ved at tilbyde priser, som ikke har været tilstrækkelige til at drive ruten forretningsmæssigt. På lige konkurrencemæssige vilkår vil det i høj grad være muligt at transportere det berørte gods på skinner mellem landsdelene, siger Stig Kyster-Hansen.

Kører ruten i forvejen

DB Schenker Rail Scandinavia kører i forvejen flere gange om ugen en meget velfungerende rute for APM Terminals mellem Aarhus og kombiterminalen i Høje Taastrup.

- Lignende produkter kan etableres til gavn for både producenter, distributører, miljøet og samfundsøkonomien, siger Stig Kyster-Hansen.

- Det kan oven i købet ske uden den svære belastning af vejnettet og uden at øge den spildtid, der i forvejen oparbejdes i bilkøer på indfaldsvejene til alle de større byer.

- Der er perspektiv i at tænke hele vejen rundt om de mange aspekter af godstransport. Det er muligt at skabe bedre samspil mellem transportformerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.091