23948sdkhjf

Næste generation af digitale fartskriver er klar

Stoneridge Electronics er den første producent, som kan lancere en typegodkendt digital fartskriver (tachograf) af næste generation, som er klar til at blive markedsført.
Modellen hedder SE5000 ExaktTM. Den nye digitale fartskriver er designet og produceret i virksomhedens hovedkvarter for udvikling i Bromma, Sverige.

SE5000 ExaktTM kan tilføre transportbranchen mere køretid og lettere betjening af den digitale fartskriver.

SE5000 ExaktTM lanceres et godt stykke tid før den nye lovgivning omkring fartskrivere - også kendt som EU Regulativet 1266/2009 - der træder i kraft oktober 2011.

- Den nye lovgivning beskriver, at den længste, enkeltstående og sammenhængende aktivitet indenfor samme minut, bestemmer hvilken aktivitet hele minuttet registreres som. Dette vil nu give vognmændene mulighed for at optimere produktiviteten ved at reducere antallet af minutter som ellers registreres som køretid, forklarer Jan Kjeldsen fra BG Servicecenter, som forhandler den nye fartskriver herhjemme.

Eksempel

Hvis en chauffør kører 29 sekunder og derefter udfører "andet arbejde" i de resterende 31 sekunder af same minut, vil der ikke blive registreret køretid i modsætning til i dag, hvor hele minuttet registreres som køretid.

Det betyder, at chauffører på lastvogne, busser og større varevogne står overfor en mulighed for at øge køretiden og dermed også produktiviteten betydeligt.

Tests gennemført i Sverige har vist køretidsbesparelser på op til 45 minutter pr. dag, pr. chauffør i en typisk kurér-virksomhed med flere stop pr. dag. Disse 45 minutter ville tidligere blive registreret som køretid.

Brugervenlig og nøjagtig

SE5000 ExaktTM er brugervenlig med klare menuer, store symboler og logiske instruktioner for en nem betjening. Ydermere tilbyder den avancerede Stoneridge fartskriver muligheden for at chaufføren kan få udskrifter under kørslen med akkumuleret køretid.

- Den næste generation af digitale fartskrivere fungerer mere nøjagtigt. Derfor vil den medvirke til at højne produktiviteten hos transportvirksomhederne, siger Jan Kjeldsen.

- I dag taber chaufførerne værdifuld køretid som følge af den metode, hvorpå køretiden registreres. Den kommende lovændring og den nye digitale fartskriver vil gøre en forskel på registreringen og administrationen af køretid fremover.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.219