23948sdkhjf

Holland tillader modulvogntog

Den hollandske miljøminister gør nu forsøget med modulvogntog permanent.
Holland har besluttet, at brugen af modulvogntog på det hollandske vejnet permanent.

Meddelelsen kommer fra den hollandske minister for infrastruktur og miljø, Melanie Schultz Van Haegen. Hun begrunder i et brev til det hollandske parlament beslutningen med, at der nu i en årrække har været flere vellykkede forsøg i landet med de 25,25 meter lange og 60 tons tunge lastbiler.

Ministeren gør samtidig opmærksom på, at beslutningen er et signal til erhvervet, EU og de enkelte EU-lande om, at modulvogntog – set med hollandske øjne – bidrager til en mere effektiv og bæredygtig transport.

Det er den almindelige opfattelse, at EUs gældende regler kun tillader en forsøgsordning, uden at det dog er præciseret, hvor længe en sådan forsøgsordning må vare. Med sin beslutning har Holland dermed potentielt trodset EUs regler.

DTL bakker op

DTL og den Europæiske interesseorganisation for modulvogntog (EMS Forum), bakker den hollandske beslutning op.

- Det danske forsøg med modulvogntog har kørt siden 2008. Vi har de samme positive erfaringer som i Holland, siger DTLs erhvervspolitiske chef Ove Holm.

- Modulvogntog effektiviserer transporterne, fordi de flytter mere gods ad gangen. Det betyder færre lastbiler på vejene og mindre udledning af CO2.

- Ligesom i Holland ser vi ingen tegn på, at modulvogntog skader trafiksikkerheden, konkluderer Ove Holm, som også er enig med hollænderne i, at EUs regler må moderniseres.

- Det er absurd, at man kun må have en forsøgsordning, og at to nabolande, der begge tillader modulvogntog, ikke må lade dem krydse grænsen. EU må følge trop, hvis fordelene ved modulvogntog for alvor skal slå igennem.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.449