23948sdkhjf

Luftfragtskonference i Billund

Billund Lufthavn, Københavns Lufthavne og DI Transport inviterer i samarbejde med Transportøkonomisk Forening til konference om luftfragt den 1. september.
Noget tyder på at nichen luftfragt er ved at vokse sig stor. Luftfragtraterne stiger med 5-6 procent om året, og mængden forventes at være tredoblet om 20 år.

Ganske vist udgør volumen kun cirka 2 procent af den samlede godsmængde, men værdien af luftfragten udgør 20-40 procent af den samlede værdi.

Samtidig betyder globaliseringen at erhverv og markeder flytter længere fra hinanden. Derved bliver evnen til at levere varerne rettidigt et stadigt vigtigere konkurrenceparameter.

Lufthavnenes indbyrdes strategiske positionering i metropolerne og den deraf følgende ruteudvikling har også stor indvirkning på luftfragten og at fragtkunderne løbende får endnu flere muligheder. Omvendt har stigende brændstofpriser og politisk ustabilitet på verd ensplan en negativ indvirkning på den pris, hurtighed og fleksibilitet branchen kunne drømme om at arbejde med.

Program

Programmet for konferencen ser således ud

Kl. 09.30: Ankomst, registrering og morgenmad

Kl. 10.00: Velkomst v/ formand Michael Svane, Transportøkonomisk Forening (TØF).

Kl. 10.05: Status på tendenser og dynamik i luftfragtsmarkedet v/ adm. direktør Kjeld Zacho Jørgensen, Billund Lufthavn. Kjeld Zacho Jørgensen vil fortælle om de drivkræfter, der fører til vækst eller ikke-vækst i branchen.

Han vil se nærmere på, hvordan udviklingsmulighederne bedste kan forfølges set i lyset af finanskrise, stigende brændstofpriser og øget behov for security.

Levering til tiden

Kl. 10.30: Luftfragt muliggør levering til tiden v/ salgsdirektør Lise Jonasen, Siemens. Hun vil blandt andet fortælle om erhverv og markeder, der flytter længere fra hinanden. Evnen til at levere er derfor et konkurrenceparamenter, som bliver sværere og vigtigere at mestre. Derfor er luftfart nyttigt.

Lise Jonasen viser eksempler på kunder og kunders kunder, som maksimerer deres oppetid i samarbejde med Siemens ved at bruge luftfragt, og viser hvor vigtigt det er at ruterne er til stede og at transportkæden virker hele vejen igennem.

Skærpede krav

Kl. 11.20: Skærpede krav til speditørerne vedr. fragtbrev v/ advokat, Partner Henrik Kleis, Delacour Dania.

Kl. 11.40: Luftfragt, når modtageren ligger i ruiner, v/ executive Vice President Jørgen Jessen, Scan Global Logistics. UNICEF i Frihavnen hører til Scan Global Logistics største kunder, en opgave der skal gennemtænkes ekstra alt efter modtagerens situation. Er der jordskælv, krig, oversvømmelse…?

Valget af luftfragt

Kl. 13.00: Hvilke tanker ligger bag valget af luftfragt frem for noget andet? v/ DHL Express, Kommerciel Direktør Michael Hovgaard

Kl. 13.20: Transportørens perspektiv på luftfragt v/ Adm. direktør Søren Graversen fra Star Air.

Søren Graversen giver sit bud på markedstendenser samt muligheder og barrierer for udvikling af forretningen i internationalt perspektiv.

Kl. 14.00: Det aktuelle trusselsbillede v/ sikkerhedsrådgiver Claus Rasmussen, Politiets Efterretningstjeneste (PET).

København

Kl. 14.20: Ruteudvikling forstærker København v/ key account manager, cargo & handling Lars Korup, Københavns Lufthavne.

Kl. 14.40: En luftbro blev B&O’s vej til det kinesiske marked v/ Head of Logistics & Distribution Peter Bogh Lindgaard, Bang & Olufsen. Han vil fortælle om begrebet “Time to Market", som er afgørende for leveringspræcisionen.

Kl. 15.10 afsluttes konferencen.

Konferencen finder sted torsdag den 1. september

kl. 9.30 - 15.30 i Billund Lufthavn, "Meetings"-salen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109