23948sdkhjf

Rekordresultat for ADP

2010 har været et godt driftsår for Associated Danish Ports (ADP), der har leveret et flot resultat med fremgang på flere områder og en samlet omsætningsstigning på 11 procent.
Fremgang og en god omkostningsstyring er årsagen til, at havneselskabet ADP igen kan fremlægge et tilfredsstillende årsregnskab.

ADPs samlede omsætning i 2010 blev på DDK 114,3 millioner kroner. Det er en fremgang på 11 millioner kroner svarende til 11 procent i forhold til 2009.

Resultatet af den ordinære havnedrift er på niveau med det forventede og blev 33,6 millioner kroner før skat.

Bestyrelsen anser årets resultat efter skat på 30,6 millioner kroner som værende tilfredsstillende. Den samlede godsomsætning androg 13,7 millioner ton mod 14,1 millioner ton i 2009. Godsomsætningen er næsten uændret, selvom ADP fortsat oplever en markant nedgang i udskibningen råolien fra Nordsøen.

- Vi har i 2010 fortsat den stramme styring af vores omkostninger med fokus på udnyttelse af udstyr og ressourcer, siger formanden for ADP’s bestyrelse, Arne Tirsgaard.

- Det har sammen med fremgang tonnagemæssigt på flere godstyper betydet, at vi igen i år har præsteret et flot resultat for vores aktionærer.

Containertrafikken gik i 2010 sammen med ro/ro markant frem med 0,3 millioner ton. Alene på containerområdet er udviklingen i TEU steget med 50 procent.

Stigningen i disse to godstyper viser, at Fredericia Havn er et meget centralt knudepunkt for im- og eksportvirksomhederne i vor region.

Årets anløb af yderligere containerruter peger på, at Fredericia Havns beliggenhed i forhold til både Skandinavien, Baltikum og resten af Europa er attraktiv som "feederhavn" til de store internationale europæiske havne.

Nyborg Havn

Årets flotte driftsresultat i ADP er også påvirket af udlejning af arealer på Nyborg Havn til udskibning af havvindmølleparker.

- Nyborg Havn er på grund af sine store fleksible arealer og beliggenhed ideel som projekthavn for udskibning af vindmøller siger Arne Tirsgaard.

- I hele 2010 har vindmøller spillet en central rolle i etableringen af to markante havvindmølleparker, Rødsand II og Baltic 1.

ADP har oparbejdet stor ekspertise i denne type projekter og ser frem til at tiltrække tilsvarende projekter.

Årets investeringer beløber sig til 37,2 millioner kroner. Investeringerne kan henføres til udviklingsplaner for såvel Nyborg som Fredericia og omhandler primært etablering af yderligere arealer ved kaj 19 i Fredericia og kaj 25 i Nyborg.

Fremtiden

ADP forventer fortsat vækst de kommende år blandt andet set i lyset af, at samfundsøkonomien viser bedring. Det har allerede resulteret i øget godsomsætning på flere godstyper i første kvartal 2011.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.343