23948sdkhjf

Åbent hus hos HEMA Kranudstyr

Der er sket store udvidelser det seneste år hos den østjyske maskinfabrik K.S.M. Kragelund, der producerer HEMA kranudstyr.
Fredag den 19. august 2011 bliver en stor dag i den østjyske landsby Kragelund. Den lokale maskinfabrik inviterer til åbent hus, og det interesserer store dele af vognmands- og transportbranchen. Maskinfabrikken producerer blandt andet HEMA Kranudstyr.

KSM Kragelund er med 70 ansatte områdets største arbejdsplads, som udover kranudstyr også udfører underleverandørarbejde til mange forskellige industrivirksomheder, blandt andet vindmølleindustrien.

Andre produkter, som også fremstilles i Kragelund, er filtre, røgspjæld og varmevekslere.

- Der er masser af anledning til at holde åbent-hus, fortæller Carsten Jensen fra HEMA.

- I år er det 110 år siden, at forløberen til maskinfabrikken blev skabt af Steffen Nielsen, da han grundlagde en smede- og cykelforretning. Desuden har vi udvidet det seneste år. Vi har opført nye produktionshaller, så vi i dag har fin plads til vores mange forskellige produkter.

HEMA og Carsten Jensen vil især være kendt i transportbranchen, fordi han sammen med Torben Andersen har deltaget på stort set samtlige transportmesser i Danmark de seneste ti år. Senest var de med på Vestfyn Trækker i forrige uge.

HEMA markedsfører grabbe, pallegafler og specialudstyr til kraner og gravemaskiner samt aluskærme til lastbiler produceret hos KSM Kragelund. De har også et meget stort rotatorprogram.

Historien

Smede og maskinfabrikken K.S.M. Kragelund hører til en af de mange midt/østjyske maskinindustrier, der er i støt vækst. Fra en start i 1961 med én ansat har fabrikken i dag 75 beskæftigede. Kragelund har dog haft en smedje på stedet siden 1902, Steffen Nielsen Smede- og Cykelforretning.

Aktiviteterne fordeler sig på tre hovedområder:

• Et traditionelt smede- og maskinværksted med reparationer til blandt andet industrien og landbruget, som er blevet udvidet med en afdeling for salg og service af havemaskiner og lignende.

• En afdeling for egenproduktion af kranværktøj som sælges under navnet HEMA

• En afdeling for pladebearbejdning med skæring, valsning, klipning bukning og svejsning, som arbejder som underleverandør til maskindustrien og har en specialafdeling for filterservice.

Den oprindelige smedje, som lå på grunden i Kragelund tilbage i 1902, er efterhånden blevet flankeret af andre bygninger.

Udvidelser

I 1999 købte K.S.M Kragelund firmaet Kolster Engineering, et ingeniørfirma med speciale i projektering, konstruktion og salg af luft- og røggasspjæld til blandt andet kraftvarmeindustrien og containerskibe som senere er blevet udvidet med varmeveksler mv. og er nu kendt under navnet Kolser Hes-Tek.

K.S.M. Kragelund har gennem sit virke i branchen de sidste 40 år gjort sig kendt ved kvalitet, stor fleksibilitet, et højt serviceniveau, en leveringssikkerhed, veluddannet personale, en fornuftig prispolitik samt samarbejdsvilje- og evne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062