23948sdkhjf

Strid om 1 eller 2 kroner pr. km

S og SF’s forslag om en ekstra lastbilafgift ramler mod EU’s loft for vejafgifter, mener regeringsblokken
- Hvad er konsekvensen af at brandbeskatte et erhverv, lød trafikordfører Kim G. Christiansens (DF) ledende optakt i trafikudvalgets møde om S-SF’s plan om at lægge ekstra 1500 millioner kroner på lastbilsafgiften.

- To kroner i stedet for én krone pr. km, svarede skatteminister Peter Christensen (V).

- En afgiftssats på to kroner vil ligge over de omkostninger, der er forbundet med lastbilernes vejslid, luft- og støjforurening.

- Desuden vil afgiftsforhøjelsen betyde højere priser for forbrugerne og stigende omkostninger til eksportorienterede erhverv.

- En for stor afgifts vil give problemer i forhold til EU, som har fastlagt, at provenuet fra vejstrækninger i det transeuropæiske vejnet ikke må overstige omkostningerne ved at anlægge og vedligeholde de samme veje.

Halvanden milliard

- En sats på to kroner kan komme i konflikt med direktivet, medmindre man inkluderer en betydelig større del af vejnettet, så km-afgiften kommer ned på et niveau, som EU kan acceptere, erklærede Peter Christensen.

- Intet GPS-system kan håndtere et fintmasket vejsystem. Med andre ord kræver S og SF udvikling af en helt ny teknisk løsning, som ikke er set noget sted i verden, konkluderede Peter Christensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079