23948sdkhjf

Nye regler for havnekøretøjer

Kørsel med gaffeltrucks, traktorer og sættevogne i havnene bliver nu reguleret efter nye regler.
Der er kommet nye regler for særlige køretøjer til godshåndtering og rangering af sættevogne på havne- og terminalområder. Den nye bekendtgørelse træder i kraft den 1. juli 2011 og er frugten af et samarbejde mellem branchen, vejmyndighederne, politiet og Trafikstyrelsen. Kørsel og rangering af sættevogne deles i to typer afhængig af området, de bevæger sig i:

- Afmærket havne- og terminalområde, og

- Åbent havne– og terminalområde.

Områderne udpeges af politiet i samarbejde med de relevante vejmyndigheder.

I kraft til 2012

Regelsættet vil blandt andet erstatte en cirkulæreskrivelse fra 1975 om anvendelse af gaffeltrucks, traktorer og påhængsvogne i havneområder. De nye regler erstatter også et afsnit i særtransportbekendtgørelsen om anvendelse af mobilkran og containertruck på nærmere afgrænset område.

I den ny bekendtgørelse er indbygget en overgangsperiode for at sikre branchen og myndighederne tid til at indføre de nye regler. Derfor ophæves de gamle regler først den 1. juli 2012.

Terminaltraktorer, der ikke tidligere har været godkendte til kørsel i de aktuelle områder vil skulle godkendes hos en synsvirksomhed.

Som noget nyt vil der ikke længere skulle ansøges om forhåndsgodkendelse hos Trafikstyrelsen, da vilkårene for godkendelse af terminaltraktorer vil blive udsendt i en meddelelse, inden reglerne træder i kraft.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063