23948sdkhjf

Herning bygger stadig

Ordet krise bruger man ikke i Herning. Man ser fremad, udvider transportcentret og tror på de kommende års motorvejsforbindelser. De vil give en fantastisk fremkommelighed.
Det er gået forrygende godt for Herning Transport- og Logistikcenter. Ikke alene har foreningen bag transportcentret taget navneforandring ved at inkorporere navnet "logistik", men bygningsmassen i centret er også blevet udvidet.

- Vi har en entreprenør, som er risikovillig og som stadig bygger, fortæller direktør Torben Henriksen, Herning Erhvervsråd, som startede transportcentret helt tilbage i 1996. - Det er Bak Gruppen i Viborg, som bygger. Vi i erhvervsrådet hjælper med at finde lejere. Hidtil er det gået strygende, og i 2011 er der også kommet nye lejere til. En af de seneste tilflyttere til Herning Transportcenter, Scan Global Logistics, skal oven i købet til at udvide aktiviteterne.

- Det giver vækst at ligge i et transportcenter, konkluderer Torben Henriksen, som aktuelt arbejder på at få opført et såkaldt velfærdscenter.

- Vi har overstået de indledende faser med ekspropriation og byggemodning. Vi har nu lagt projektet i udbud til mindst to entreprenører, som skal udvikle og indrette velfærdscentret.

- Vi har naturligvis kigget på Danmarks Transportcenter i Vejle for at se, hvad de har gjort. De ligger lidt bedre, end vi gør. De har en større volumen, men vi kan efterhånden følge godt med i Herning. Vi har 400-500 lastbiler, som kommer ind i centret hver dag. Det gør, at der er basis for et sådan velfærdscenter; og når det først er etableret, vil det trække flere besøgende til.

Torben Henriksen er klar over, at ting tager tid, så han har ingen illusioner om, at det skal stå klart i 2012.

- Det er op til entreprenørerne. Det er dem, der skal drive det og få økonomi i det.

Han mener, at det som et minimum skal indeholde et tankanlæg, et cafeteria, velfærdsrum for chauffører som bad og toilet - og måske også et mindre motel.

- Det kommer an på entreprenørerne. Det er ikke sikkert, at de bygger det hele på én gang, siger Torben Henriksen, som også har et håb om, at der også kommer en eller anden form for sikker rasteplads for chaufførerne.

- EU har haft sikre rastepladser på dagsordenen i flere år. Det kan godt være, at en entreprenør vil gå ind i et sådant projekt. Her vil chaufførerne kunne holde deres hvil under trygge og sikre forhold. Her vil branchen kunne stille sine trailere i sikkerhed. Vi lever i en tid, hvor forsikringspræmierne stiger, og antallet af tyverier vokser. En sikker rasteplads kan sagtens indgå i velfærdscentret på et eller andet tidspunkt. Der er i hvert fald sat jord af til det.

Edderkoppen i sit spind

Udsigterne for de kommende år vurderer Torben Henriksen også som positive. I 2012 åbner motorvejen Bording-Funder. I 2013 er der hul igennem til Vejle, mens motorvejen til Århus står klar i 2016.

- Herning ligger som edderkoppen i sit spind og får en fantastisk fremkommelighed og tilgængelighed de kommende år. Sydpå til Europa, østpå til Aarhus og måske en kommende Kattegatbro - og ikke mindst nordpå til Holstebro. Den motorvej er næsten sikret.

- Jo, vi kommer virkelig til at profitere af vores infrastruktur. Historien fortælle, at der skabes vækst de steder, hvor der er infrastruktur.

- Det bliver næsten lige så stor revolution, som da jernbanen kom til Herning i 1876.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078