23948sdkhjf

Høje-Taastrup er klar til flere kunder

Kombiterminalen i Høje-Taastrup Transportcenter har i 2011 fået en tiltrængt udvidelse, og man er klar til et stort vækstpotentiale.
Et ekstra spor og en mangedobling af arealet til placering af containere og løstrailere. Det er resultatet af en stor modernisering af kombiterminalen i Høje-Taastrup Transportcenter. Udvidelsen kommer ikke kun til at betyde bedre forhold for transportvirksomhederne, men også for miljøet.

- En moderne og effektiv infrastruktur er en forudsætning for, at vi kan udvikle gods på banen, sagde Banedanmarks direktør Jesper Hansen, som tidligere i år fik overdraget ejerskabet af kombiterminalerne i Høje-Taastrup og Taulov.

- Vi har fået bedre mulighed for at udvikle godsbanedriften i Danmark. Terminalen i Høje-Taastrup har med sin placering et meget stort potentiale. Den ligger tæt ved København og motorvejsnettet. Fremkommeligheden er stor, og vi håber, at godstrafik på banen kan være med til at gøre fremkommelighed på motorvejene bedre. Der er skabt mere plads og bedre faciliteter.

Høje-Taastrup Transportcenter består af andet og mere end Banedanmarks kombiterminal. Der ligger en lang række virksomheder i de to grundejerforeninger, som udgør transportcentret.

- Vi har netop solgt en grund til Nationalbanken, som skal have et stort sikkerhedsdepot her, fortæller John Halborg, som frem til nytår fortsat er transportcentrets forretningsfører.

I den anden ende af transportcentret etablerer elektronikfirmaet DISA Industries et stort administrations- og logistikcenter.

- Transport- og logistikkoncernen DSV beholder sandsynligvis sine lagerfaciliteter i transportcentret. De har købt en stor grund i Hedehusene, hvor de i første omgang samler administration, fortsætter John Halborg, som ikke har hørt nyt om Grønttorvets kommende udflytning til Høje-Taastrup.

- Det hele afhænger af de entreprenører, som er involveret i byggeriet. De går i gang, så snart, der er opbakning fra de enkelte frugt- og grøntvirksomheder.

- Der er tale om en lang række små og store virksomheder, som hver for sig skal træffe en beslutning om at flytte til Grøntorvet.

- Et flertal af dem skal forpligte sig til udflytningen, før man ønsker at gå i jorden. De kan ikke være på det gamle grøntorv, så det er kun et spørgsmål om tid, før de kommer.

Endelig kan John Halborg glæde sig over, at olieselskabet Q8 også er på plads i den såkaldte tankstribe, hvor en række olieselskaber har etableret diesel- og AdBlue-standere til lastbilerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078