23948sdkhjf

Logistikpakhuse ved kajen

Der er konstant aktivitet i Nordisk Transport Center (NTC) i Aalborg Øst,
Som et stort multimodalt transportcenter er Nordisk Transport Center (NTC) i Aalborg Øst konstant i gang med udvidelser og nyetableringer. Også i skrivende stund, hvor man er ved at opføre et logistikpakhus til Royal Arctic Logistics.

Det er et projekt til 100 millioner kroner og kommer til at bestå af tre dele:

* administration til de ansatte i Royal Arctic Line og Royal Arctic Logistics

* en lagerhal med højt til loftet

* en cross-docking terminal, hvor lastbilerne kommer ind i den ene ende, og hvor containerne man pakker i står i den modsatte ende.

- Koncernens aktiviteter består af en kombination af containertrafik og landevejstrafik, og det er netop det, der gør placeringen i transportcentret så unik, fortæller Ole Brøndum, der er salgs- og marketingchef i Aalborg Havn/NTC.

- Målet er, at Royal Arctic Logistics kommer til at køre mere effektivt. Derfor er der gjort meget ud af at indrette og designe byggeriet på den helt rigtige måde. Til det har vi fået god hjælp fra CeLog.

Året har også budt på byggeriet af to store haller til Bladt Industries, ligesom vindmølleproducenten Siemens har fået sin egen vej ned til kaj-områderne, hvorfra vindmøllevingerne udskibes.

På Aalborg Havn/NTC glæder man sig meget over, at Carlsberg har flyttet et af sine jyske centrallagre til Aalborg Havn /NTC.

- Carlsberg ligger i et område, hvor der kan arbejdes døgnet rundt uden at genere naboer, forklarer Ole Brøndum.

- Udvidelsesmulighederne er fine. Når der på et eller andet tidspunkt igen kommer gang i jernbanen, så er Carlsberg klar til det. De ligger i et område, hvor der er jernbaneskinner.

Ole Brøndum har været tilfreds med 2011.

- Vi har kunnet mærke lidt nedgang på aktiviteterne til byggebranchen og olie; men til gengæld udvikler container- og feedertrafikken sig rigtig fint.

Det hænger godt sammen med konceptet om at ligge i et transportcenter. Flere af de større lokale virksomheder benytter sig af muligheden for at skibe direkte ud af Aalborg eller modtage containere.

- Mange får containerne trukket direkte op til Danske Fragtmænd, der distribuerer varerne for dem. Danske Fragtmænd har terminal lige ved siden af kajen - så vi finder synergier overalt, slutter Ole Brøndum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079