23948sdkhjf

TNT-forsøg med storby-distribution

Den hollandske transportkoncern TNT Express eksperimenterer nu med en række grønne logistikløsninger i nogle af Europas storbyer.
Pilotforsøgene, som kommer til at foregå i 15 europæiske byer (ikke København), går ud på at udvikle nye miljøvenlige transportmodeller, som er velegnede til storbyer.

Alle former for transportmateriel tages i brug - lige fra cykler til elektriske lastbiler og varebiler - og der skal eksperimenteres med forskellige typer af samkørsel og samarbejde.

Hver by har sine udfordringer og muligheder. Derfor er de løsninger, som TNT tester, designet specifikt til byen.

Fem forsøg

Der er dog fem hovedforsøg:

* "Bundling", hvor man samler leverancer fra flere TNT-enheder i ét depot i udkanten af en by og herfra er fælles om slut-leverancen til kunder i byens centrum.

* City Distribution Centre, hvor TNT som underleverandør tager varer med fra tredjeparts transportører.

* Innight City Distribution, som går ud på at distribuere om natten, hvor det er lettere at komme til. Hidtidige forsøg viser, at to biler om natten kan klare det samme, som tre biler i dagtimerne.

* Mobile depoter oprettes i selve bykernen, hvorfra slut-transporten ud til kunderne klares af små el-køretøjer eller elektriske tricykler.

* TNT High Street er en løsning, hvor man samler forsendelser til f.eks. de store modebutikker, som ofte har adresse i de samme områder i en by. Slut-leverancen til butikkerne sker med el-køretøjer.

TNT vil evaluere projekterne om et år.

Blandt de byer, som er med i forsøgene, er Bruxelles, Milano, Arnhem, Utrecht, Nijmegen, Paris og London.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062