23948sdkhjf

Bornholm har fået nyt bånd til omverdenen

En af verdens største hurtigfærger, Leonora Christina, bliver onsdag indsat på ruten mellem Rønne og Ystad.
En af verdens største hurtigfærger, Leonora Christina, bliver onsdag indsat på ruten mellem Rønne og Ystad.

Jomfruturen har den ny danske katamaranfærge Leonora Christina gennemført under den godt 20.000 kilometer lange færd fra værftet i Perth i Australien til Rønne på Bornholm.

En præsentationssejlads blev gennemført tirsdag fra Rønne til Ystad med repræsentanter for rederiet Færgens ejere, Staten og rederiet Clipper samt lands- og lokalpolitikere plus andre særligt indbudte.

- En udvidelse af passagerkapaciteten fra 1000 til 1400 betyder rigtig meget for Bornholm. Det skyldes, at vi er helt afhængige af vores færgeforbindelse til fastlandet, siger borgmester Winni Grøsbøll (S).

Den ny færge betyder meget for hende, dels fordi hun tirsdag blev gudmor til fartøjet ved at bekræfte navnet Leonora Christina ved at knuse en flaske bornholmsk øl mod fartøjets aluminiumsskrog.

- Det er utroligt, at navnet Leonora Christina gav anledning til en så voldsom strid mange år efter hendes død. Det er da vigtigere, hvad hun selv stod for som en stærk kvinde, sagde Grosbøll i sin tale.

Hendes glæde ved Leonora Christina skyldes nok så meget det løft, som den ny superfærge giver infrastrukturen til og fra øen, hvor mange er afhængig af forbindelsen og tilstrækkelig kapacitet.

- Ingen danskere i min generation kan høre ordet færge uden at blive en smule nostalgiske. De knyttede landet sammen, inden broerne kom, sagde bestyrelsesformand i Færgen, Per Gullestrup.

Efter cirka halvanden times sejlads blev Leonora Christina ved ankomsten til Ystad modtaget af et militærorkester, mens borgmester Mats Johnsson beviste, at han havde lært at sige tillykke på dansk.

Den 113 meter lange færge indsættes i ordinær drift mellem Rønne og Ystad onsdag morgen, og overfartstiden er ved 36 knob en time og 20 minutter.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078