23948sdkhjf

Fødevarestyrelsen ændrer kontrollen

Kontrollen med fødevaretransportørerne lægges om. Nu møder man vognmændene på vejene i stedet for hjemme på bopælen. Hen over sommeren afvikles en decideret kontrolkampagne.
Fra den 1. januar 2011 er kontrollen med fødevaretransportørerne lagt om. Virksomhedskontrollen er nedlagt. I stedet tager Fødevarestyrelsens folk ud for at kontrollere vognmænd og transportører ved terminalerne eller ved vejsiden.

- Det handler om at være derude, hvor lastbilerne kører med fødevarerne, fortæller Mette Stengaard fra Fødevarestyrelsen.

- Tidligere mødte vi op hos vognmanden eller hjemme hos chaufføren, hvor vi bad om at få lov til at se lastbilen. Det var sjældent, at der var fødevarer i bilen, når vi kontrollerede på den måde.

- Nu vil vi tage med politiet ud, når de foretager deres razziaer. Mens politiet tjekker køre/hviletid, overlæs og lignende, tjekker vi fødevarestandarden og om vognmanden er registreret hos Fødevarestyrelsen. Vi ser på, om hygiejnen er i orden for de transporterede fødevarer. Er der styr på kølekæden eller er den brudt under transporten?

Fødevarestyrelsen har allerede lavet den første lille kontrolkampagne i Nordjylland i januar. Det var først og fremmest får at få afprøvet den nye måde at kontrollere på. Man har også gerne villet have vognmændenes kommentarer til den nye kontrolform.

- Vognmændene og chaufførerne har faktisk udtrykt tilfredshed og forståelse for den nye kontrolform, siger Mette Stengaard.

- De kan godt se, at der er mere logisk at kontrollere bilerne på vejen, mens der er fødevarer i kølerummet. Det giv er en bedre billede af de virkelige forhold.

- Vi synes også selv, at vi blev godt modtaget, slutter Mette, som selv skal ud på nogle af kontrollerne her i maj og juni.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188