23948sdkhjf

Mads Skjern fra Sakskøbing

Fragtmand Flemming Werner Jensen samler på mange ting – også på virksomheder. Stille og roligt har han opbygget sit vognmandsimperium
Den i alle henseender store vognmand Flemming Werner Jensen fra Sakskøbing er synonym med den amerikanske drøm om at starte som avisdreng og ende som millionær. Indtil nu har han været i stand til at leve drømmen fuldt ud.

Han har egenhændigt opbygget landsdelens største vognmandsforretning og fremtræder som en af Sydhavsøernes mest markante erhvervsprofiler. En virkelig succeshistorie, som lyser op i en vognmandsverden, der er præget af mange røde krisetal på bundlinjen.

Flemming Werner Jensen har næse for et fornuftigt købmandskab tilsat en god portion sund snusfornuft. Han forholder sig til virkelighedens verden og tilpasser sin virksomhed både til de aktuelle og til de lidt mere langsigtede forhold.

Derfor har han efter mange år med konstant vækst måttet reducere aktiviteterne i Sax-Trans med omkring en tredjedel. Virksomheden råder dog fortsat over 50 medarbejdere, 100 registrerede enheder, hvoraf de 35 er last- og varebiler. Resten er anhængere og trailere. Dertil skal lægges ca. 100 containere. Fortsat en ganske pæn størrelse for en virksomhed i et område, hvor ledigheden i den grad har fortrængt det meste af beskæftigelsen.

I snart 25 år har Flemming Werner Jensen været gift med Karin, som står for virksomhedens løn- og personaleadministration.

Effektiv avisdreng

Det forretningsmæssige gen og sans for penge blev allerede udviklet, da den unge Flemming som effektiv avisdreng uddelte dagens udgave af Lolland Falsters Venstreblad - det nuværende Folketidende - som han stadigt har et professionelt og godt forhold til.

En pæn del af den beskedne løn for at udbringe aviser blev sat ind i den lokale sparekasse til fornuftig rente.

Efter en højere handelseksamen anskaffede han sig i 1977 sin første lastbil finansieret af opsparingen og et studielån på 10.000 kr. Et par år efter købte han sin første fragtrute på Lolland Falster.

Den gang var der 17 fragtmænd på Lolland Falster. De kunne stort set leve af at køre mellem Nykøbing, Maribo og Sakskøbing. I takt med at de små fragtmandsvirksomheder blev urentable og måtte opgive ævred, gik han målrettet efter at købe dem. I dag er der kun Sax-Trans Holding ApS med Flemming Werner Jensen som eneejer.

Som en anden Mads Skjern i "Matador" evner han at se muligheder før andre.

Lokal patriot

Som glødende lokalpatriot ser Flemming Werner Jensen kun et projekt, der kan trække Lolland-Falster væk fra det fattige udkantsdanmark. Nemlig den faste forbindelse over Femern Bælt.

Hans indsats som lobbyist for at få virkeliggjort projektet er nærmest legendarisk.

Flemming Werner Jensen har selv forberedt sig til de nye og forhåbentlig gode tider. Et distributions- og logistikcenter på foreløbig 1.100 kvadratmeter i Sakskøbing har længe stået klar til at modtage fremtiden. Det ligger direkte ud til motorvejen kun 25 km før den kommende Femerntunnel.

Guldborgsund Kommune har besluttet at indrette vejnettet, så der kan køres med modulvogntog til centret.

Læs det hele

Læs hele portrættet af Flemming W. Jensen i den trykte udgave af Transportmagasinet, som er på gaden netop nu.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.083