23948sdkhjf

Kølemaskiner med fokus på støj og miljø

PIEK-normen er standard i Sverige, Holland og Frankrig ved leverancer om natten. Danmark er på vej med lignende regler for støj fra lastbilerne og deres køleanlæg.
Der er ingen tvivl om, at myndighederne de kommende år vil indføre restriktioner for støj fra lastbiler. Trafikstyrelsen er allerede ved at se nærmere på den hollandske PIEK-standard, som gælder for natdistribution i de hollandske storbyer. Den standard sætter en øvre grænse for støjen på 60 dBA.

- Det er et meget lavt støjniveau, fortæller direktør Steen Nelting fra KH OneStop, der importerer kølemaskiner fra Thermo King.

- For at sætte det i perspektiv vil baggrundsstøjen i et travlt kontor typisk overstige 60dBA. Det er en stor udfordring for for producenter af køleanlæg.

- Man kan ikke bare slukke for en kølemaskine som man kan slukke for motoren for en lastbil, siger Steen Nelting.

- Køleanlægget skal køre for at overholde kølekæden. Derfor er vi allerede ved at gøre os klar til de nye tider.

- Thermo King har allerede et dieseldrevet traileranlæg, som opfylder PIEK. Inden længe vil vi præsentere en kølemaskine med samme egenskaber til forvogne.

PIEK-standarden er ikke kun gældende i Holland. Sverige og Frankrig har indført normen, og Steen Nelting er overbevist om, at Danmark snart følger efter.

Natdistribution

Støjreduktion er fremtiden. Flere store vognmandsvirksomheder efterspørger det allerede. De vil også gerne forberede sig til en tid, hvor det bliver en mulighed - eller måske et krav - at man kan leverer varer i storbyerne om natten uden at støje.

Samtidig er vognmandsorganisationerne med ITD i spidsen og kommunerne meget optaget af natdistribution.

Fra Thermo Kings side har man de seneste år haft stor fokus på at reducere støj fra kølemaskinerne og sænke CO2-udslippet.

Flydende CO2

Thermo King lancerede i 2008 CryoTech teknologien, der anvender flydende R-744 eller kuldioxid (CO2) som kølemiddel. Den minimerer miljøpåvirkning og giver en bedre temperaturkontrol.

- For en typisk flåde på 50 køretøjer, vil de nye enheder opnå besparelser på mere end 500.000 kg CO2, forklarer Steen Nelting.

- Samtidig er støjniveauet på CryoTech-enheden på 58dBA - altså under PIEK.

Whisper

For at holde fokus på at dæmpe lydgrænsen på dieseldrevne kølemaskiner har Thermo King udviklet SLX Whisper, der er baseret på SLX-300 platformen. SLX Whisper overholder de strenge PIEK-støjrestriktioner på dieselanlæg.

Både Thermo Kings nye CryoTech-anlæg og SLX Whisper blev præsenteret på Transport 2011 i Herning, og Steen Nelting har kunnet registrere et øget antal henvendelser siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063