23948sdkhjf

Har altid tøris på lager

Billund Lufthavn er stadig klar til at gennemføre køletransporter. Certificeringen og faciliteterne er klar.
Billund Lufthavn, der er ved at gøre klar til en større udvidelse, er også klar til yderligere vækst inden for køletransporterne. Selv om de ikke fylder så meget som de øvrige transporter, er der alligevel godt gang i køletransporterne.

Der bliver sendt masser af mad til danske soldater i udlandet. Der bliver sendt medicin og vareprøver fra Billund.

I Cargo Centret holder man et højt beredskab klar, så man kan servicere speditører og luftfartsselskaberne, når de har behov for det. Beredskabet betyder, at man altid har et stort lager af tøris og tilhørende emballage klar. Faktisk sælger man tøris i løs vægt - som den eneste lufthavn i Danmark.

- I dag er det fersk laks, der er den helt store artikel, når man taler om køletransport i luftfartssammenhæng, fortæller fragtchef Jan Ditlevsen, Cargo Center Billund.

Direkte ud af Norge

- Disse transporter går fortrinsvis direkte ud af Norge. Tidligere måtte nordmændene bringe deres laks tættere på Kontinentet. Det betød, at vi i Billund havde en hel del laksetransporter. De er desværre mere sjældne i dag. Luftfartsselskaberne flyver i dag selv til Norge for at hente fisken.

Udover laks er det varegrupper som medicin, fødevarer, blomster og levende dyr, som kræver temperaturregulering under flytransporten.

Tøris og emballage

En del af temperaturreguleringen klares af flyets aircondition-anlæg. Ellers er det tøris i emballage ellers specielle isolerede containere, som giver den præcise temperatur, som varerne kræver.

Billund Lufthavn blev for flere år siden certificeret til køletransporter og er i dag medlem af den internationale organisation, Cool Chain.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078