23948sdkhjf

Tro væbner bliver politisk chef i DTL

DTLs erhvervspolitik skal styres af en omvandrende vidensbog, som har skabt resultater på kontoen for vognmændenes mærkesager
Kun en halv snes dage før DTLs generalforsamling fik medlemmer sig noget af en overraskelse. Sammen med den undrende offentlighed blev de i en pressemeddelelse orienteret om, at der med virkning fra 1. maj var gennemført væsentlige ændringer i den administrative top af organisationen.

Pressemeddelelsen var klinisk renset for enhver antydning af, hvorfor titlen som vicedirektøren er askaffet, og hvorfor Morten Lindbo meget overraskende overtager posten som kommunikationschef. Det er en post, der ganske belejligt blev ledig, da DTLs hidtidige kommunikationschef Martin Broberg tilsyneladende har foretrukket et mere ydmygt job i Dansk Erhvervs Kommunikationsafdeling.

Er ikke til de

store overskrifter

Mindre overraskende var det måske, at cheføkonom Ove Holm blev forfremmet til erhvervspolitisk chef. En ansvarsfuld opgave som han under Morten Lindbos lange sygefravær for længst har vænnet sig til og udført på fornuftig vis.

Den 45-årige Ove Holm, som har været vognmændenes tro væbner siden 1993, er en omvandrende vidensbog. Der er ikke den rapport eller statistik om transportbranchen, som han ikke kender. Hans store force er, at han evner at anvende sin indgående viden om tal af betydning eller mulighederne i en rapport til vognmændenes fordel.

Tæskeholdet

Måske er Ove Holm ikke den store billetsælger, som sætter overskrifter, men han ved hvilke knapper, der skal trykkes på for at opnå et brugbart resultat. Han er i forreste række, når DTLs politiske ”tæskehold” fører sig frem. Enten med egne argumenter eller ved at alliere sig med de større organisationer, når der skal udføres politisk pression. Det gælder ikke mindst storebror Dansk Erhverv.

Det er klart Ove Holms fortjeneste, at flere af DTLs mærkesager har udviklet sig i en vognmandsvenlig retning. Det gælder indførelsen af modulvogntog, mere acceptable regler for miljøzoner og højere akseltryk og totalvægt.

Med ansvar for syv medarbejdere skal Ove Holm vise, at han også har egenskaber til at være en moderne leder. Forudsætning for succes er, at han lærer at tale med store bogstaver, hvis det bliver nødvendigt. Også selv om det slet ikke ligger til hans natur at være barsk. Det kan blive noget af en udfordring for økonomen fra Esbjerg med det glade og muntre sind.

Faglig uden at være folkelig

Med den 50-årige Morten Lindbo får en DTL en anderledes kommunikationschef. Som erfaren maskinmester i DTLs erhvervspolitiske maskinrum i mange år, skal han ikke stille om til andre faglige eksperter, for at en journalist kan få svar på et transportspørgsmål.

Morten Lindbo er fagligt seriøs uden at blive for folkelig. Han kan virke tillukket og foretrækker at se sine folk an. Måske ikke den bedste egenskab, når han får henvendelser fra knapt så vidende mediefolk. I sin nye arbejdsverden kan han ikke altid forvente et kvalificeret oplæg.

Tålmodigheden

Det må han vænne sig til, selv om tålmodighed ikke altid er det mest fremherskende hos den nye kommunikationschef. Normalt er han dog helt menneskelig det meste af dagen.

For Morten Lindbo kan det være en fordel, at han er udstyret med flere kunstneriske talenter. På sin egen underspillede facon lever han op de bedste stand-up-komikere, og han står for velskrevne festsange med bid og rammende indhold. Dertil kommer, at han er en glimrende skribent, som gerne udmærker sig med underfundige tekster.

“Ove Holm skal vise, at han kan være en moderne chef.”
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063