23948sdkhjf

Bilsalget brager frem

Salget af nye biler til både private og virksomheder brager frem. I februar blev der indregistreret 11.565 nye personbiler, 1,675 nye varebiler og 266 nye lastbiler.
For lastbilernes vedkommende er der tale om en fordobling. Indregistreringerne af nye lastbiler steg i februar 2011 til 266 mod 131 i samme måned sidste år og voksende dermed med hele 103 procent. Selvom den imponerede fremgang i procent i høj grad skyldes et ekstraordinært lavt tal fra februar 2010, ser bilimportørerne alligevel positive tegn i tallene.

- Vi sammenligner med en meget dårlig periode sidste år, forklarer Tejs Laustsen Jensen, chefkonsulent hos De Danske Bilimportører.

- Derfor er væksten ikke helt så eksplosiv, som den umiddelbart kunne se ud til. Når det er sagt, så er markedet tydeligvis på vej tilbage til et mere naturligt leje, efterhånden som transportvirksomhederne igen begynder at investere.

Varebilsmarkedet vokser kraftigt

Selvom der fortsat er langt til salgstallene fra før den økonomiske krise, så har væksten også for alvor bidt sig fast i markedet for varebiler. Med en fremgang på 31 procent i forhold til samme måned sidste år og 1.675 nye varebiler på vejene, er der langt om længe optimisme at spore også i dette marked.

- Efter et halvt år med kontinuerlig fremgang må væksten efterhånden siges at være stabil for varebilerne. Det vidner om en voksende investeringslyst i virksomhederne og selvom meget naturligvis afhænger af den generelle økonomiske udvikling, så forventer vi en stabilisering på et positivt niveau i resten af 2011, siger Tejs Laustsen Jensen.

Personbiler stiger fortsat

Inden for privatbilsmarkedet har forbrugerne for alvor fået appetit på nye biler. Salget af nye biler voksende igen i februar, hvor hele 11.565 nye personbiler kom på gaden. Og det er ikke mindst de private bilkøbere der driver væksten. Det ellers meget omtalte leasingmarked udviklede sig næsten fladt. 2.469 af de nye personbiler blev solgt via leasing, og det er en fremgang på beskedne 2 procent sammenlignet med samme måned sidste år.

- Markedet fortsætter med at udvikle sig positivt, og vi oplever tydeligt, at de private købere for alvor er tilbage i bilhusene. Transportbehovet et fortsat stort hos rigtigt mange danskere og med de hastigt stigende brændstofpriser, vælger rigtigt mange danskere, at købe en ny og mere brændstoføkonomisk bil, og det er klart en af de faktorer, der er med til at drive væksten, siger Tejs Laustsen Jensen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11