23948sdkhjf

Speditørers overtrædelser skal frem i lyset

Justitsminister Lars Barfoed vil grave dybere ned i de eksisterende regler for at straffe speditører for medvirken til overtrædelse af køre/hviletidsreglerne.
Ministeren afviser på forhånd at indføre et objektivt straffeansvar for speditører, fordi speditøren ikke er arbejdsgiver. Derfor han ikke samme ansvar for at planlægge chaufførens transportaktiviteter, som vognmanden har.

Ministeren har bedt Rigsadvokaten om svar på, hvor ofte reglerne om speditøransvar har været anvendt. Barfoed har samtidig bedt Rigsadvokaten om at gøre politiet opmærksom på, at straffeloven og køre/hviletidsbekendtgørelsen giver mulighed for at rejse straffesager mod speditørerne.

DTL: Speditør-ansvaret næsten ikke brugt

- Vi har en klar formodning om, at mulighederne for at forfølge speditørerne for at medvirke til at overtræde køre/hviletiden kun er anvendt i meget begrænset omfang, siger DTLs chefjurist John Roy Vesterholm.

- Vi hilser initiativet velkomment. Selvfølgelig skal der gøres et ansvar gældende over for speditøren, hvis han medvirker til at presse en vognmandsvirksomhed til at overtræde reglerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.095