23948sdkhjf

Regler for arbejdstid bliver lov

Regeringsskiftet medfører ændringer i godskørselsloven
Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) gør klar til at udstede de omstridte arbejdstidsregler for selvkørende vognmænd, som EU-parlamentet har fået gennemført til stor misnøje for EU-kommissionen og flere regeringer og herunder VK-regeringen.

Det fremgår af et lovudkast vedrørende gods- og buskørselslovene, som har været i høring. Det er ikke overraskelse, for sagen har gennem årene delt Folketinget i to blokke – VOK versus det nuværende parlamentariske flertal.

EU-parlamentsmedlem Emilie Turunen (SF) har brugt en del kræfter på at få indført de omstridte regler om arbejdstid for selvkørende vognmænd.

- Mens den tidligere transportminister, Hans Christian Schmidt (V), gjorde alt for at forhindre reglerne, der skal sikre mod uansvarligt lange arbejdstider, ulykker på vejene og ulige konkurrence, så er der en helt anden tilgang med Henrik Dam Kristensen, erklærer hun.

Varebiler friholdes

- Varebiler under 3,5 ton indgår ikke i EU’s regler på dette punkt, men det skal nok komme, lover Emilie Turunen. - Det er næste runde.

Emilie Turunen roser også Henrik Dam Kristensen for at stille sig i spidsen for en indsats mod social dumping.

- Det er helt afgørende at sætte ind med konkrete tiltag, hvis vi ønsker ordentlige løn- og arbejdsvilkår i transportbranchen. Vi ved, at branchen er hårdt ramt af ringe arbejdsforhold, ulovlig cabotage og falske selvstændige, så det er på høje tid at der sættes ind.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063