23948sdkhjf

Stenkast og skud fortsætter i Belfast

For anden aften i træk er der sammenstød mellem protestanter og katolikker i Nordirland.
For anden aften i træk er der sammenstød mellem protestanter og katolikker i Nordirland.

En pressefotograf blev skudt i benet og to andre personer kom til skade, da sammenstød mellem katolikker og protestanter for anden aften i træk brød ud i Belfast.

Ifølge politiet deltog omkring 700 personer i optøjerne. Der blev kastet med både sten, fyrværkeri, benzinbomber og andre genstande i Newtonards-området i den nordirske hovedstad.

Mandag blev to personer ramt af skud i forbindelse med sammenstødene, som politikere betegner som de værste i et årti.

Helt usædvanligt opfordrede politiet tirsdag aften pressens folk til at holde sig væk fra området for "deres egen sikkerheds skyld", efter at en mandlig fotograf blev skudt i benet.

Politiet har øget bemandingen i området og har ifølge de lokale medier også to køretøjer udstyret med vandkanoner til rådighed. Det har endnu ikke været nødvendigt at tage vandkanonerne i brug.

Mandagens optøjer fandt sted i Short Strand-området, der er en enklave af katolske huse i et fortrinsvis protestantisk kvarter i den østlige del af Belfast.

Volden falder sammen med de årlige protestantiske marcher, som i årtier har udløst voldelige protester fra katolikkerne, der anser paraderne som en spottende manifestation fra protestanternes side.

- Efter nogle relativt rolige år, så lover de seneste sammenstød ikke godt for byen kort tid før march-sæsonen begynder, siger Colin McKevitt, medlem af det lokale parlament til det irske statsfjernsyn.

Nordirland har i tre årtier været splittet mellem fortrinsvis protestantiske loyalister, der ønsker at forblive en del af Storbritannien, og fortrinsvis katolske republikanere, der ønsker, at Nordirland bliver en del af et forenet Irland.

En fredsaftale fra 1998 banede vej for en magtdelingsregering, og volden er siden da taget af i styrke.

/ritzau/Reuters
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062