23948sdkhjf

Modellervoks fjerner rusten

Der findes flyverust overalt. Det sætter sig på biler, lastbiler, trailere og ikke mindst på læssebagsmække. Rusten kan nemt fjernes.
Flyverust er ikke noget, der kun er forbeholdt knive og gafler, når plastoverfladen på opvaskemaskinens bestikkurv er begyndt at krakelere. Det findes også på vores biler, hvor de små orangebrune prikker på lakken bliver specielt synlige efter en grundig vask. De er der allerede nu. Endda i rigt mål, selv om vinteren og snevejret langt fra er omme.

- Flyverusten kommer nemlig mange steder fra, siger Gunner Kristensen fra Tegee-Dan.

- Når toget kører på jernbanen, løsnes små partikler med flyverust, som personbilerne uvægerligt samler op, når de kører over en jernbaneoverskæring. Også sneplovens kontakt med asfalten udløser flyverust, og man behøver faktisk ikke engang at vaske sin egen bil for at se det. Kik på læssebagsmækken på en lastbil, og man har et tydeligt bevis.

Ligesom flyverusten på bestikket kan fjernes, er der også en effektiv metode til at slippe af med flyverusten på kølerhjelmen og andre udsatte karrosseridele. Den løsning består dels af et flydende klargøringsprodukt, dels af noget, der mest af alt kan beskrives som en farverig klump modellervoks.

- Når man har givet bilen en grundig vask, vil man kunne se de små prikker med flyverust, og her skal man for eksempel bruge Body Shine og Clay Magic fra Auto Magic, forklarer Gunner Kristensen

- Body Shine er et klargøringsprodukt, der giver modellervoksen noget at arbejde med. Det rigtige navn er Clay Magic, og det er den originale slibeklods. Den er blød og behagelig at arbejde med, for man kan selv forme den i hånden. Med den kan man kort og godt bearbejde lakken og slibe de små rustpletter væk. Man ser kort og godt, hvor langt man kommer frem.

- Når man er færdig med at fjerne pletterne, er bilen klar til en tur med polérmaskinen.

Tegee-Dan forhandler to udgaver af Clay Magic - en fin og en mellem slibeklods. De kendes ved at være henholdsvis blå og rød. Så kan man ikke tage fejl.
Kommenter på artiklen
Tip redaktionen
Udvalgte artikler

Send til en kollega

0.08