23948sdkhjf

Portrude klarer både ridser og kemikalier

Rengøring og kemikalier er hård kost for portruder, der nemt bliver ridsede og matte. Med Lindab Profils DTHD-portrude i ridse- og kemikaliefast materiale kan for eksempel vaskehaller og værksteder let holde ruderne pæne og facaden flot.
I modsætning til de fleste standardruder, der kun består af san-akryl, har DTHD-portruden fra Lindab Profil også en særlig belægning. Det gør ruden modstandsdygtig over for ridser og kemikalier, som ofte medfører, at almindelige portruder bliver matte.

- Det går hårdt ud over standardportruder, når de er i kontakt med kemikalier på værksteder eller vand og rengøringsmidler i en vaskehal, fortæller produktchef Jørgen Luff fra Lindab Profil.

- En omfattende tysk test af vores DTHD-rude viser, at der ikke er synlige forandringer af ruden, når den bliver udsat for alt fra benzin og acetone til salmiak samt fosfor- og saltsyre.

Foruden at være hårdfør over for diverse kemikalier giver DTHD-ruden også forbipasserende mulighed for at kigge ind, ligesom den lukker mere lys ind i bygningen.

- Ruden er mere klar end en almindelig portrude, Derfor er den også velegnet til udstillingshaller og hos bilforhandlere, hvor det er afgørende, at forbipasserende har mulighed for at kigge ind igennem ruden. Her er det samtidig en fordel, at ruderne ikke tager skade af rengøring, så de altid kan se præsentable ud, forklarer Jørgen Luff.

Mod graffiti

Når virksomheder vælger den nye rude frem for almindelige standardruder, er gevinsten også en løsning, der har en lang levetid på trods af kemikalier, rengøring og graffiti.

- DTHD-ruder bliver ikke ridsede eller matte, og dermed holder de sig pæne i længere tid. Samtidig er det nemt at fjerne eksempelvis graffiti fra ruderne. Det kræver blot en smule fortynder.

- Derudover er den almindelige rengøring også langt lettere sammenlignet med standardruder, som kun tåler sæbevand og en blød børste, siger Jørgen Luff.

Ud over DTHD-ruden tilbyder Lindab Profil et bredt sortiment af portruder til andre specielle formål. For eksempel er der mulighed for brudsikre ruder i det meget hårde materiale polykarbonat, der gør det svært for indbrudstyve at komme ind.

Gråtonede ruder er en anden løsning, der gør det muligt at kigge ud, men forhindrer andre i at kigge ind. Desuden kan Lindab Profil levere de fleste rudeløsninger i et, to eller tre lag afhængig af, hvor høj isoleringsevne virksomhederne har behov for.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078