23948sdkhjf

Optimismen er kommet tilbage

Leder i Transportmagasinet den 28. februar 2011 om vejen ud af krisen. Gaffeltruckbranchen har fået knækket kurven, og trailerbranchen er også kommet ind i en positiv udvikling.
FOR NOGLE SER 2011 ud til at blive et optimistisk år. For transportbranchen er der flere tegn på, at den negative spiral er ved at vende og at vi langsomt, men sikkert er på vej ud af finanskrisen. Flere i trailerbranchen har meldt ud, at der går fremad - godt nok langsomt - men retningen er ikke til at tage fejl af: Fremad. Også branchen for internt transportmateriel - gaffeltrucks og warehouse materiel - meldes der om fremgang. Ifølge brancheforeningen IFAG har fremgangen været så stor, at man både har indhentet efterslæbet i forhold til 2009 og kommet pænt over niveauet. Begge solstrålehistorier kan man læse mere om i dette nummer.

VI KAN OGSÅ berette om en optimistisk udmelding fra Messecenter Herning. Her er forventningerne skruet helt i top. Mere end 250 udstillere har foreløbig meldt sig til Transport 2011 til april, og som det tegner vil man benytte alle haller i det store messecenter. Lige så optimistiske toner kommer fra VBG, der i maj står for den udendørs transportmesse Vestfyn Trækker 2011. Her har man sørget for, at messen kan blive endnu større end sidste år. Det er også to solstrålehistorier, som burde sprede mere optimisme i branchen.

VI HÅBER IKKE, at oliepriserne, som for tiden flyver i vejret med rekordfart, vil ødelægge den spirende optimisme, som opleves flere steder i transportbranchen. Oliepriserne er trods alt en ude fra kommende faktor, som man burde kunne få faktureret videre til kunderne. Det er her, at vognmændenes forhandlingskraft og sammenhold kommer på en virkelig prøve. Det er vigtigt at branchen står sammen i enighed og gennemfører de nødvendige justeringer af priserne. Ingen kan leve af at køre med underskud - heller ikke vognmænd.

HER KAN VI lige berette om vores fælles tiltag med vores konkurrent/kollega Danmarks Transport-Tidende. Vi udgiver som bekendt et par messeaviser i fællesskab i løbet af foråret, og det ser også rigtig optimistisk ud. Det bliver nogle flotte, store avisen - som man ikke blot kan pakke fisk ind i, men hele stimer. Glæd jer til dem om en månedstid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.298