23948sdkhjf

Kun håndører i momskontrol

Udenlandske busselskaber kommer typisk af med en plovmand eller to, når de kontrolleres af SKAT.
I årene 2006-10 foretog SKAT i alt 1362 momskontroller, som indbragte omkring 900.000 kroner i alt. "De samlede reguleringsbeløb er små", konstaterer skatteminister Troels Lund Poulsen (V) i et svar til Poul Andersen (S). Noget tyder på, at den hidtidige kontrol har været temmelig hullet. SKAT er nemlig i gang med en dybere analyse af betaling af busmoms i samspil med en række aktører på området.

- De foreløbige resultater viser større problemer med regelefterlevelsen hos en række udenlandske busselskaber, hvorfor SKAT har intensiveret indsatsten i 2011, tilføjer skatteministeren.

Poul Andersen har politianmeldt 19 svenske busselskaber til bagmandspolitiet for momssnyd siden 2002 for samlet mindst 52,5 millioner kroner.

- Undladelserne er foregået systematisk og vedvarende fra 2002 og fremefter. Det er ikke bare til skade for statskassen, men er også en helt urimelig konkurrencefordel i forhold til danske busvognmænd, som betaler moms af deres kørsel her i landet, anfører Poul Andersen i politianmeldelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093