23948sdkhjf

Mere el i transportsektoren.

Det er en af de fem tiltag, som Radikale Venstre foreslår regeringen at tage fat på, når den torsdag den 24. februar 2011 fremlægger en klimaplan.
- En klimaplan skal indeholde en konkret plan for, hvordan elbiler og hybridbiler kan indfases i den danske bilpark, siger Margrethe Vestager, som præsenterede sit partis klimaplan allerede sidste år sammen med S, SF og Enhedslisten.

- Når det handler om Danmarks fremtid inden for klima og energi, skal vi være hamrende ambitiøse, siger hun.

- Vi skal tilbage til at være en verdens frontløbere og vise, at en ambitiøs klimaplan også kan skabe nye arbejdspladser samtidig med, vi bliver uafhængige af fossile brændsler, siger Margrethe Vestager, Radikale Venstres klimaordfører.

- Vores klimaplan indeholder en målsætning om massiv udbygning af vindenergi. Allerede i 2020 ønsker Radikale Venstre, at halvdelen af Danmarks traditionelle elforbrug skal komme fra vindmøller.

- Samtidig ønsker vi, at elbiler og hybridbiler indfases i den danske bilpark. Vi vil sænke afgiften på de miljøvenlige biler, så de bliver markant billigere. Blandt andet skal afgiftsfritagelsen fortsætte efter 2015, og den skal også gælde hybridbiler, siger Margrethe Vestager.

De Radikales fem konkrete ønsker til en ny klimastrategi for Danmark er:

1. Energibesparelser.

2. Massiv udbygning af vind.

3. Optimal og bæredygtig udnyttelse af biomasse.

4. Mere el i transportsektoren.

5. Opvarmning baseret på vedvarende energi.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125