23948sdkhjf

Dæktryksmåler sparer brændstof

Brændstofforbruget i en transportvirksomhed udgør op til 28 procent af omkostningerne. Den lille danske virksomhed Dæktryk vil med nye dæktryksmålere reducere brændstofforbruget med 3-6 procent.
En større del af brændstofforbruget går til at overvinde rullemodstanden. Derfor kan forkert dæktryk betyde meget for omkostningerne til brændstof.

En vognmand med et årligt brændstofforbrug på 250.000 liter kan spare kr. 60.000-100.000 om året på noget så simpelt som at være opmærksom på dæktrykket. Mange vognmænd er bare ikke opmærksomme på denne gevinst.

Lars Hansen, direktør hos firmaet Dæktryk, fortæller, at man har erhvervet skandinaviske agenturer på de førende produkter fra USA, England og Asien.

- Nu kan vi i stor skala spare vognmænd for penge, da investeringen blot har tilbagebetalingstid på cirka 8 måneder, siger Lars Hansen.

Udover at dæktryksmåleren giver mere sikkerhed i form af et sikkert vejgreb, så afslører den også, hvis et dæk er ved at blive for varmt, og kan dermed være med at afværge at et tonstungt lastvognstog kører galt på grund af et eksploderet dæk.

Sparer CO2

Reduceret brændstofforbrug sparer også samtidig CO2. Det rigtige dæktryk formindsker CO2 udledningen med cirka 5 procent.

- Biler og transportbranchen omtales tit som syndere i miljødebatten, og det er faktisk uberettiget. Med denne lille måler bidrager vores branche i dén grad til at formindske CO2 udslippet. Og lige så vigtigt, så er det en no-regret løsning. Det vil sige, at målerens pris tjenes hjem mange gange i løbet af en lastvogns levetid. Det er med andre ord en klar-til-brug teknologi, forklarer Lars Hansen.

Fakta

* 75% af alle køretøjer kører ikke med korrekt dæktryk.

* 20% undertryk slider dækket 30% hurtigere.

* 30 % undertryk slider dækket 45 % hurtigere.

* 20 % overtryk slider dækket 10 % hurtigere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078