23948sdkhjf

Store transportdag i Folketinget

Tirsdag 13. december er store transportdag i folketingssalen med et lovforslag fra trafikministeren, to beslutningsforslag fra Dansk Folkeparti og en folketingsdebat om social dumping.
Det første af de fire dagsordenspunkter er førstebehandling af transportminister Henrik Dam Kristensens (S) lovforslag om større bøder for overtrædelse af godskørselslovgivningen. En alvorlig forseelse kommer til at koste mindst 10.000 mod i dag 4.000.

Lovforslaget indfører tillige EU’s omstridte arbejdstidsregler for selvkørende vognmænd.

Jernbane-udvalg

Dernæst gælder det førstebehandling af trafikordfører Kim G. Christiansens (DF) beslutningsforslag om "nedsættelse af et udvalg vedrørende den danske jernbanes udvikling", som ifølge forslaget skal være færdigt inden 1. juni 2012. Politikere og aktører skal have sæde i udvalget.

Alkolås

Den tredje førstebehandling gælder Dansk Folkepartis beslutningsforslag om alkolås i alle nye biler fra 1. januar 2015: - Det vil gavne trafiksikkerheden markant, for alkohol er indblandet i hver fjerde trafikulykke, siger Kim G. Christiansen

Social dumping

Sidste punkt er en forespørgsel fra Kim G. Christiansen til transportminister Henrik Dam Kristensen om social dumping:

"Vil ministeren redegøre for regeringens overvejelser om problemerne med social dumping inden for transportbranchen samt branchens øvrige udfordringer med konkurrenceforvridende adfærd?"

- Vi skal tage social dumping seriøst, for der bliver færre og færre danske chauffører, sagde Kim G. Christiansen efter et chaufførnetværks møde i Gøteborg i sidste måned.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094