23948sdkhjf

Regler for særlige køretøjer på havne

Til april træder en bekendtgørelse i kraft, som skaber klarhed over, hvor det ikke-indregistrerede materiel må køre på havnene.
Trafikstyrelsen arbejder på en bekendtgørelse om særlige køretøjer på havneområder. Reglerne skal sikre, at køretøjer til arbejdsbrug på havne ikke skal indregistreres.

Det oplyser Danske Havne i deres seneste nyhedsbrev.

- Der har været megen usikkerhed om reglerne for særlige køretøjer på havnene. Det vil den nye bekendtgørelse imødekomme, siger formanden for Danske Havne, Uffe Steiner jensen.

- Vi mener, at udkastet til bekendtgørelsen er et vigtigt skridt. Dog er der enkelte problemstillinger, som bør rettes.

- Trafikstyrelsen bør sikre sig, at det lokale politi får tilstrækkeligt kendskab til aktiviteterne på havnen. Styrelsen bliver nemlig den ansvarlige enhed, der skal kontrollere og håndhæve bekendtgørelsen.

- Desuden ønsker vi, at havnene og virksomhederne også skal være med, når de områder, hvor køretøjerne kan anvendes, skal afgrænses. Det skal sikre, at beslutninger efter den nye bekendtgørelse træffes på det bedst mulige grundlag.

Danske Havne mener, at det er vigtigt, at havnekøretøjer kan benyttes på hele havnens område. Derfor skal det sikres, at køretøjerne lovligt kan køre via forbindelsesveje mellem forskellige nærtliggende havneområder – også på offentlig vej.

Bekendtgørelsen træder i kraft den 1. april 2011. Danske Havne forventer, at der etableres overgangsregler, indtil det lokale politi endeligt har udpeget områderne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078