23948sdkhjf

To ministre drøfter vejkorps

Justitsministeren afviser et særskilt tungvognspoliti
Transportminister Hans Chr. Schmidt (V) har en enig branche bag sig, når han mødes med justitsminister Lars Barfoed (K) om et vejkorps af branchekyndige kontrollanter efter den tyske model med BAG (Bundesamt für Güterverkehr).

- Vi skal ikke have et politikorps. Vi skal bare prøve at gøre som f.eks. Arbejdstilsynet, siger Hans Chr. Schmidt efter det hurtigt indkaldte møde torsdag 10. februar med vognmandsbranchen om overtrædelser i vognmandsbranchen. Det skete på baggrund af Danmarks Radios udsendelse om grov svindel med kørehviletider og en nordjysk razzia med et pinligt resultat for branchen.

Ordførere fra de konservative og SF siger nej til et særligt lastbilpoliti, fordi de ønsker at bevare enhedspolitiet. Hans Chr. Schmidt understreger, at der ikke bliver tale om et nyt politikorps. Desuden lå kontrolopgaven i trafikministeriet frem til 2001.

Skrivebordskorps

Justitsminister Lars Barfoed vil gerne medvirke til at fjerne virksomhedskontrollen fra politiet, men ellers er han ikke imødekommende over for branchens enstemmige ønske om et vejkorps.

Det er ikke vejen frem at oprette en særlig tungvognsmyndighed, der skal have beføjelse til at udføre kontrol på vejene, erklærer Lars Barfoed i et svar til Flemming Møller Mortensen (S).

- Den politimæssige kontrol af tunge køretøjer skal også fremover varetages af rigspolitiet i samarbejde med politikredsene, fortsætter Lars Barfoed.

- Noget andet er den virksomhedskontrol vedrørende overholdelse af køre/hviletidsreglerne, som i dag foretages af rigspolitiet i medfør af det såkaldte kontroldirektiv. Jeg er positiv over for at flytte denne kontrol væk fra politiet, hvis der herved kan opnås en mere hensigtsmæssig ressourceanvendelse.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078