23948sdkhjf

DTL afviser transportministeren

Transportminister Hans Chr. Schmidt er på afveje, når han foreslår at ændre godskørselsloven, så det bliver nemmere at nedsætte sig som vognmand. Lovforslaget rører ved vores hjerteblod, siger DTLs adm. direktør Erik Østergaard.
Hermed afviser vognmandsbranchens hovedorganisation blankt ministerens forslag om at reducere kapitalkravet for den første tilladelse og helt at afskaffe kursuskravet for at blive vognmand.

- Vi ønsker ikke at sænke overliggeren til et EU-minimumsniveau. Tværtimod burde overliggeren hæves i EU, siger Erik Østergaard.

- Fremover skal en dansk vognmand opfylde præcis de samme krav som for eksempel en litauisk eller rumænsk vognmand. Det går slet ikke - og især ikke i en tid, hvor branchen taler meget om konkurser og konkursrytteri.

- Vi risikerer, at det høje kvalitetsniveau for danske vognmænd sænkes. Det virker besynderligt, at transportministeren vil sænke niveauet til laveste fællesnævner i EU.

Onsdag den 12. januar 2011 var sidste frist for at indgive høringssvar om forslaget. DTL har sendt et høringssvar. Læs det på dette link.

http://www.dtl.eu/~/media/Files/Webnyhed...
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078