23948sdkhjf

De pæne flyttefolk

I denne uge tegner Poul Rudolf et lille portræt af flyttemændenes lille eksklusive forening, DMF, som kunne fejer 100 års jubilæum tidligere på måneden.
Den udvalgte skare af møbeltransportører, som er medlem af den fine, gamle Dansk Møbeltransport Forening (DMF) har en misundelsesværdig særstilling. De er stort set fredet af medierne.

Da de gode flyttefolk sætter en ære i at overholde reglerne og ikke at snyde på vægten, er de på forhånd siet fra, når TV eller skrevne medier forsøger at tegne et mindre flatterende billede af transportbranchen.

Der mangler ganske enkelt nogle gode og saftige skandaler til at skabe offentlig forargelse.

Én undtagelse

Det er dog ikke så mange år siden, at et en vis flyttemand tiltrak sig stor medieopmærksomhed på grund af sin "anderledes" forretningsmoral.

Den efterfølgende medieomtale udviklede sig - overraskende nok - til en fordel for de lovlydige møbeltransportører, som kunderne kunne stole på. De fik i hvert fald flere flytteopgaver.

Faglig stolthed

Da de omkring 100 medlemmer fejrede deres eksklusive foreningens 100 års jubilæum den 7. februar 2011 på Børsen, blev der talt meget om faglig stolthed, om etiske regler og om det fintmaskede net, som gør, at langt fra alle får lov til at skrive DMF-medlem på visitkortet.

Ansøgere ses nøje efter i sømmene. Et medlemskab forudsætter god opførsel. De, der ikke overholder reglerne, smides prompte ud af det gode selskab. Det er sket mere end én gang.

Rosetalerne fra de fremmødte repræsentanter fra transportbranchens øverste top indeholdt både beundring og en slet skjult misundelse over, at nye medlemmer nærmest står i kø for komme ind i DMF.

Også på det punkt er foreningen anderledes end den øvrige del af branchen, hvor medlemmerne stille og roligt forsvinder på grund af de barske økonomiske realiteter.

100 medlemmer

I adskillige år har DMF haft et stabilt medlemstal på omkring 100. Det er noget af en kunst, som vækker respekt.

Selv om DMF er en specialforening i DTL, nyder medlemmerne en stor interesse i "begge lejre". Organisatorisk har medlemmerne frit valg på alle hylder, og det er der en del, der benytter sig af.

Flyttefolkene foretrækker at gå stille med dørene. Det er imod deres natur at føre sig frem i offentlige forsamlinger. Eventuelle problemer skal løses i mindelighed. Derfor kan de udadtil virke en smule kedelige. I hvert fald hvis de skal leve op til den aktuelle mediemæssige dagsorden

Fynsk fornuft

Nu har de en formand, Niels Justesen, som sikrer, at beslutningerne i DMF baseres på en fynsk snusfornuft uden de store armbevægelser. Det ligger ikke i hans stil at skeje for meget ud. Han holder sig til det sikre og vil have orden i tingene.

Han er "forenings-snu" - på sin egen stille og positive måde.

Helt i medlemmernes ånd føler han ikke, at møbeltransportørerne er sat i verden for at tilfredsstille det journalistiske behov for overskrifter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11