23948sdkhjf

Brintbil-forsøg til Kolding

Søndag den 29. maj 2011 kommer Mercedes-Benz brintbilskaravane - F-Cell World Drive - til Danmark. Eneste stop er Kolding.
Energi.

Mercedes-Benz har sendt tre brændselscellebiler ud på en verdensomspændende tur - og netop på søndag kommer de fra Sverige via Øresundsbron og København til Kolding, hvor de ved middagstid gør et stop for at tanke og for at vise sig frem for interesserede. Stoppet, som er det eneste i Danmark, sker hos den autoriserede Mercedes-Benz forhandler, P. Christensen, i Kolding.

Efter et par timers pause, herunder påfyldning af brint til yderligere ca. 400 kilometers kørsel fortsætter Mercedes-Benz F-Cell World Drive ud på den sidste del af sin verdensturne tilbage til Tyskland.

Mercedes-Benz ønsker med F-Cell World Drive at bevise, at brændselscelle-teknologien er rykket fra laboratoriet til landevejen og har nået modenhed til hverdagsbrug og verdensbrug.

F-Cell (fuel cell) er en brændselscelleteknologi, hvor brint under kontrollerede forhold tilføres ilt, hvorved elektricitet frembringes. Elektriciteten driver en kraftig elmotor, der driver bilen. Eneste udledning er vand, idet CO2 og partikeludledningen er nul.

Mercedes-Benz' F-Cell World Drive er en 30.000 km og 125 dage lang verdensomspændende tur.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078