23948sdkhjf

DF vil hente penge til elektrificering i risikobudget

Dansk Folkeparti klar med et alternativt forslag til finansiering af elektrificering af Esbjerg-Lunderskov. Der tages ikke noget fra dobbeltsporet Vamdrup-Vojens.
Prisen for elektrificeringen er cirka 1,2 milliarder kroner. Trafikordfører Kim G. Christiansen (DF) vil hente halvdelen - 550 millioner kroner - ved at klemme den økonomiske sikkerhedsmargen til uforudsete udgifter fra 30 til 25 procent for den nye bane fra København via Køge til Ringsted.

- På grund af finanskrisen er der tilbageløb på stort set alt hvad vi færdiggør, så projekterne

faktisk bliver billigere, siger han.

Endvidere vil han hente 100 millioner ved at udnytte synergien mellem den ny jernbane via Køge og den sydjyske elektrificering.

For det tredje foreslår han at nedskrive trafikforligets puljer med 200 millioner.

Endelig vil Kim G. Christiansen hente et engangsbeløb hos DSB på 300 millioner kroner i såkaldt "mindrebetaling". Den skal fordeles i årene 2013-15, så tilbagerulningen af årligt 300 millioner kroner anfægtes ikke, men der skæres en tredjedel de efterfølgende tre år.

Dobbeltspor skal gennemføres

Kim G. Christiansen afskriver regeringens forslag om at hente 225 millioner kroner i højere baneafgifter.

- Det virker tåbeligt at skrue på baneafgifterne, så længe afgiften på lastbiler ikke er trådt i kraft. Det ville skævvride konkurrencen mellem bane og vej.

DF, V og K har sagt klart nej til at droppe udvidelsen af Vamdrup-Vojens til to spor i dette år.

Transportminister Henrik Dam Kristensen (S) ønsker at lægge beslag på de 719 millioner til dobbeltsporet til fordel for elektrificeringen af Lunderskov-Esbjerg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063